[]

excel birleştirme sıralama

resimdeki gibi bir belge var.

a1 hücresine soyisim isim gelecek şekilde birleştirmeyi yaptım. ama bu formülü her satıra nasıl uygulayabilirim. formülü aşağa doğru çekince boşluklara da formül işliyor.

gaye soyisim isim şeklinde yazılıp daha sonra sıralanmak. tam olarak nasıl yapılır

not:sıralarken iki satırlı gruplar şeklinde sıralanmalı... sadece isim satırı değil

 
A1'e
=IF(ISBLANK(B3),B2&" "&B1," ")
yaz, aşağı çek. Sonra ctrl+a yapıp sıralayabilirsin.
  • 507  (21.03.09 18:51:15 ~ 19:10:05) 
formulde b2 hata veriyor


  • efruz  (21.03.09 19:58:09) 
ben denedim sorun yok? B sütununda text olmayan hücre var mı? B2&" "&B1 ifadesi yerine birleştirme formulü kullanarak da dene bir.


  • 507  (21.03.09 20:10:35) 
verdigi hata ayrac olabilir, virgul yerine noktali virgul koymayi deneyiniz.


  • nooneatall  (21.03.09 20:30:53) 
noktalı virgül yapınca kabul etti. bu sefer ad# hatası verdi.

office 2007 türkçe kullanıyorum
  • efruz  (21.03.09 20:46:41) 
Yapmak istediğiniz a sütununda soy isim ve isimleri birleştirmek galiba. Bu durumda A sütununda bir hücre dolu iki hücrenin boş olması gerekiyor. siz de aşağıdaki hürrelere de bu formülü uygulşamak istiyorsunuz.

Eğer listeniz resimdeki gibi düzenliyse yani isim, soyisim ve boşluk şeklinde üç satırdan oluşuyorsa a1 hücresine formülü yazdıktan sonra a1, a2 ve a3 hücrelerini aynı anda seçip aşağıya doğru kopyalayabilirsiniz.

Sıralama işine gelince eğer a sütununa göre sıralayacaksanız yan hücresi boş olan soyisimler kendi aralarıdna ayrıca sıralancaklardır. bu durumda eğer onların da sıralanmasını istiyorsanız yan hücrelerine aynı formülü yazmalısınız. yani a1 hücresinde ne yazıyorsa a2 hücresinde de aynısı yazmalı. Daha sonra koşullu biçimlendirme uygulayarak iki hücreden birinin yazı rengini beyaz yaparsanız hücre boş görünür ama düzgün şekilde sıralanır.
  • 44  (21.03.09 20:48:54) 
Office turkce ise, formulleri de turkce yazmalisin

=EGER(BOSMU(B3);B2&" "&B1;" ")

Bosmu yu salladim, turkcesini bilmiyorum komutun ben de, ama mantik bu
  • nooneatall  (21.03.09 22:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.