[]

laptop hardiski görmüyor

laptopa virüs bulasması nedeniyle format attım fakat xpyi yüklemeye calısırken harddisk takılı değil gibi bir uyarı ile karsılasıyorum ve yükleme yapılamıyor.bu sorunun üstünden nasıl gelinebilir?
ps:formattan önce bilgisayar acılıyordu ve rundll32 ile ilgili bir hata veriyordu bilgisayar.fakat c ve d sürücülerine ulasımda herhangi bir sorun yoktu.



 
hard disk sata değil mi?


  • sanal uyku  (20.03.09 22:09:55) 
evet harddisk sata.


  • keah  (20.03.09 22:10:48) 
sata sürücüleri yüklü bir windows cd siyle deneyebilirsiniz.


  • vincenzo  (20.03.09 22:14:58) 
sata sürücülerini yüklüyor cd den ama daha sonra windows yüklemesine baslarken hardiski görmüyor.


  • keah  (20.03.09 22:17:11) 
bunun için internette yığınla yöntem yazılmış, ben 4-5 tane denedim vaktinde.
xp, sata hard diskler için böyle uyarı verebiliyor, şu anda hatırlamıyorum baya yöntem okumuştum ama 3-4 tanesi işe yaramamıştı bende, çok uğraşmıştım.
çeşitli yöntemlerden birisi de anakart yazılım güncellemesi, anakartın sitesinden bununla ilgili bir patch vardı, onu diskete atmıştım ve windows setup ekranından kurmuştum, sonra da windows xp sp3'lü bir cd'den windows'u kurmuştum.
laptopta disket sürücü olmayacağı için cd'ye windows xp'yle birlikte entegre etmen lazım bu anakart yamasını.
şunu şunu yap diye net bir cevap olmadı. "windows xp sata hard disk" gibi aramalar yaparak farklı kişilerin farklı yöntemlerle çözdüğünü görebilirsin. ben de kendi hallettiğim yöntemi yazdım o da senin işine yaramıyor disket sürücü olmadığı için.
  • sanal uyku  (20.03.09 22:21:05 ~ 22:21:50) 
birde bios ta şu ayarı IDE yapınca düzeliyor bazı makinalarda (tabi desktoplarda vardı bu seçenek senin makinada varmı bilmiyorum)
tinyurl.com

  • vincenzo  (20.03.09 22:37:31) 
www.notebook.gen.tr

bunu denediniz mi bilmiyorum ama benim de başıma 2-3 kere geldi hep bu şekilde hallettim.
  • redstreak  (21.03.09 00:52:10) 
yardımlar için tesekkürler, hallettim sonunda


  • keah  (21.03.09 12:12:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.