[]

Askere Yedek Subay Gitmek

2012 Haziranda mezun oldum. Bu zamana kadar boş boş işlerde çalışıp istifa ettim sürekli. Kasımda askere gidiyorum.

Dönünce iş bulma garantisi yine yok. Askeri olabildiğince rahat yapmak istiyorum, psikolojim çok iyi değil. Orada insanlarla sosyalleşebileceğimi sanmıyorum.

Uzun seçsem ve çıksa, yedek subay olarak askerliği biraz daha rahat yapabilir miyim? Orduevinde vs. konaklama şansım var mı? Koğuşta mı yatıyoruz yine? Parasında değilim, çok ihtiyacım yok.

Döndüğümde mezuniyetimden sonra 2 yıllık boşluk olacak. Bu çok mu kötü durur cv'de?

 
ya askerlikte rahatlık önceden öngörülebilir bir şey değil. teoride çok rahat gözükür ama öyle bir çalışırsın öyle bir sorumluluğun olur ki boncuk boncuk terlersin. böyle şeylerle kafanı yormaman en iyisi. sen tercihini yap, çıkarsa ne ala, çıkmazsa da 5 ayda dönersin.

bu arada evet, yedek subay olursan da yaşam şartların bir tık daha iyi olur tabii. konaklama, yemekler vs. ama beklentini aşırı yükseltme.
  • esmer  (15.08.13 10:32:55) 
askerlik kafasında birisi değilsen zor geçer 1 senen.uzun seçsen sorumluluğun artıyor, haliyle üzerindeki baskı da artıyor.buna göre düşün bence.
şu anda kıbrısta 197 günü kalmış arkadaşım askere gitmeden önce,''uzun işaretlicem çıkarsa çıksın,benim için sorun olmaz,şafak da siksen saymam,vs.''gibi pek çok vaatle gitti askere,adam şu anda karakolu havaya uçurmaktan falan bahsediyo.
arkadaşım kıbrısta kendine özel odası vardı.imkanı olan yerlerde zaten orduevinde konaklıyorsun. cv için bence sorun olmaz
şaka bir yana askerlik her türlü sıkıntılı..
  • dengesiz bir insan  (15.08.13 10:36:01 ~ 10:43:28) 
bir ay önce bir arkadaşım benim memlekette yedek subay olarak askerliğini tamamladı.. 2500-2600 civarı bir para alıyordu sanırım.. Gaizantebin sınır taburundaki yedek subaylık görevinde yemediği fırça kalmadı üstelik ayda bir çarşıya anca çıkıyordu. son 4 ay kala ilçe tabura geldide çocuk iki insan yüzü gördü... memur gibi yaptı..

ama sorumluluk rütbe ne kadar artarsa o kadar artıyor. ben çavuş olarak yaptım. rütbeli ilk seni gözüne kestiyor. yaptır diyor.. kötü onbaşı bile rütbelinin gözünde öncelikli..
  • dokuzonbeş  (15.08.13 10:38:45) 
sakın uğraşma yedek subaylıkla vs. bitir gel 5ayda efendi efendi. Ben o kadar rahat yapmama rağmen zor bitirdim 5ayı. çok keyifli zamanlarımız oldu,çok zor zamanlarımızda. ama seni korkutmasın zor olan şeyler çünkü insan psikolojisini hazırlıyor oraya giderken. zaten oradaki herşey seni askerliğe hazır ediyor.

bir an önce bitir.
  • Absinthe75c  (15.08.13 10:56:04) 
mezuniyetten sonraki 2 yıllık boşluk sorusunu ben de merak ediyorum.
2012 haziranda mezun oldum, iş arayacak vaktim yoktu ve kariyersiz bir işe girdim mecburen. askere de gidemedim, para yetiştirmem gerekiyordu.

ve bu kasımda askere gideceğim. döndüğümde ay mayıs olacak. 2012 haziran mezuniyet 2014 mayıs dönüş ve arada kariyerimle ilgili hiçbir atım atmamış olacağım.

moralim inanılmaz bozuk bu yüzden.
  • tchuck  (15.08.13 10:57:04) 
kafa rahatlığı için kısa dönem askerlik çok daha rahattır. istediğiniz adamı seçer onunla sosyalleşirsiniz. yedek subaylıkta yerine bağlı olarak takım / tim komutanlığı verirler, bir de sınır, ya da risk bölgesi ise o adamların can güvenliği ordunun mal güvenliği derken bir sürü dert sahibi olursunuz.
ayrıca askerlik 1 gün bile fazla yapılmaz. ben kısa dönem olarak terhis olduğumda beraber askerliğe başladığımız arkadaşımın daha 8 ayı vardı ve ağlıyordu.

  • mat couthon  (15.08.13 11:44:24) 
Özet: Askerlik tamamen "ŞANS" işidir. Çok sağlam bir torpil ve selamla gitmedikçe gerisi boş. (Amcanız dayınız falan omzunda kılıç ve en az iki yıldız taşıyorsa, bir sene sahile bakıp çay içerek askerlik yapılınabiliyor. :)))

Ek not: Şansa örnek, Ben gittiğimde ana birlik cennet - bağlı birlik cehennem idi. Gittik ağustosta tugay komutanı değişti. Devran tersine döndü. Kalanlara ızdırap, biz gidenlere cennet oldu. :)))
  • kadim kishi  (15.08.13 11:52:31 ~ 12:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.