[]

bu adamı motive eden ne?

selamlar duyuru sakinleri,

bir fabrikada üretim stajına başladım, çok yoğun çalışan bir fabrika, ara ürün üretiyorlar ve günlük ortalama 50 tırlık sevkiyat yapıyorlar.

şimdi benim burada bir staj direktörüm var, kendisi üretim mühendisi ve fabrikadaki üretim kontrolünü, sevkiyatı vs kontrol ediyor.

ben 3 gündür gidip geliyorum fabrikaya, ama 3 günde gördüğüm çok garip bir durum var. bu adam kendini işe öyle bir adamış ki, anlamlandıramıyorum ve kafayı yiyorum. adamın hayatı bu iş olmuş, sürekli ama sürekli fabrikada koşturuyor, inanılmaz derecede çaba sarf ediyor ve en ufak bir şikayette bulunmuyor. tam bilmiyorum ama adamın aldığı maaş maksimum 2500 lira falandır, fabrikada çoğunlukla mesaiye kalınıyor ve bu mesailer bazen gece 11'e kadar uzuyor. bu adam bunların da sonuna kadar kalıyor, evine gidip yatıyor, sabah sekiz buçukta geri gelip yine koşturmaya başlıyor.

çok şaşırıyorum, anlamlandıramıyorum, bu adamı bu kadar motive eden nedir? var mı bir fikri olan?

 
hayatında yolunda gitmeyen şeyler varsa belki kendini tamamen işe vermiştir.


  • rock n roll  (14.08.13 22:20:44) 
gecindirmesi gereken bir ailesi vardir ve isini kaybetmekten korktugu icin isine dort elle sarilmistir?
yaptigi isi gercekten cok seviyordur?

  • papalindo  (14.08.13 22:28:59) 
boş anını yakalayınca nasıl bu böyle olabiliyorsun diye soramazmısın?


  • inugard  (14.08.13 22:39:20) 
2500 tl aldığını ancak tahmin ediyorsun. o parayı yeni mezun'lara veriyorlar. :)

para en büyük motivasyon kaynağıdır. o adam tahmininden çok daha fazla para kazanıyor olabilir ki bence öyledir.
  • esmer  (14.08.13 22:43:37) 
bazi insanlar calismayi sever. cok anormal bir sey degil.


  • chavezding  (14.08.13 22:47:52) 
çalışmayı sevme olayı +1

babam askerlik zamanında böyleydi
  • dieselsingle2  (14.08.13 22:53:05) 
kararları veren kendisiyse, işleyişi iyi biliyorsa, istediği zaman ufak kaçamaklara, bi yarım saat uyumasına kimse laf etmiyorsa olur diyecem de.
8-32 çok hastalıklı bir çalışma düzeni. 2500 de para değil. adamın hiçbir merakı yoktur. otun tekidir. aldığı para da 2500ün 3-4 mislidir ama belli etmiyordur. şartları esnettim, motivasyonu normal bence. bahsettiğine benzer bir malla öğrenciyken aynı yurtta kalmıştım. belki aynı adamdır.

  • kargn  (14.08.13 22:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.