[]

Fişlenme~facebook ilişkisi

Yahu geçen belediyede çalışan bir akrabamla konuşuyorduk da gelen başvuruları inetrnetten aratan birinin olduğunu, olumsuz bir şey bulursa o cv'nn çöpe atıldığını söyledi. Facebook twitter filan yani. Hadi twitterı bulabilir de, sorum şu, arkadaşımız olmayan biri paylaşımlarımızı nasıl görebilir? Mümkün mü bu?




 
valla öyle google dan basit bir arama yaparsa göremez ama eğer işin içine özel bir arama yöntemi girerse o zaman sıkıntı. ki devlet de bu noktada hiç amatör bir kurum değil. gerçekten aramak isterse arkadaşlarına attığın mesajı bile okur diye düşünüyorum.


  • kayipadam  (10.08.13 15:02:59) 
anca kapak fotoğrafı gözükür facebook da onu da kendini, aramaya kapatarak bi nebze gizleyebilirsin. onun dışında göremezler bir şey.


  • female demon  (10.08.13 15:03:23) 
twitter'ı da kendi adına açmazsın oh miss.


  • condom kurşunu  (10.08.13 15:05:06) 
belediye yapabilir mi? zor. ancak oradaki eleman sağlam bi hacker falan olacak o zaman mümkün. ama devlet? elbette ki...


  • pek vokal  (10.08.13 15:11:41) 
Genel olarak başvuran çoğu insan privacy konusunda beceriksiz oluyor, paylaşımları halka açık oluyor, veya cover photo'ları mesela kısıtlanamıyor, orada belli ediyor düşüncesini/fikrini/olumsuz olabilecek şeylerini. Oradan hareketle bile epey bilgi edinebiliyorsun. Aynı şeyi ben de yapıyorum şirkete yeni stajyer alınacağı zaman.


  • roket adam  (10.08.13 15:13:19) 
olumsuz şeyden kastı neymiş?


  • r_u_h  (10.08.13 15:29:12) 
@ruh
yahu herhangi bir eleştiri falan felan.

privacy olaylarını kapatmış birinin paylaşımlarını göremez diyorsunuz he mi? Hmm. Pek emin olamasam da öyle olsun. :p
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (10.08.13 15:51:14) 
birçok şirket de aynı şeyi yapıyor. üniversiteden yeni mezun tıfıllar her şeyi biliyorum edası ile gezerken privacy nasıl yapılıyor beceremedikleri ya da kendileri popüler olmak uğruna kendileri öyle istediği için facebuk, twitter da ne paylaştıysa ortaya kabak gibi çıkıyor.

defalarca gördüm polise, hükümete sayfalarca facebuk üzerinden küfreden adamın ik cılar tarafından mülakata dahi çağrılmadığını.
  • kafkef  (10.08.13 16:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.