[]

Arabayi viteste birakmak

Babam arabayi park ediyor ve kontagi kapattiktan sonra arabayi viteste birakiyor.

Bu sekilde arabanin itilemiycegini veya asagiya dogru kaymayacagini dusunuyor ben de sacmaladigini dusunuyorum ama tecrubeli olan o oldugu icin sesimi cikartamiyorum.

Var midir boyle bi sey cidden eger varsa sebebini ogrenebilir miyim teknik acidan.

 
öyle bişey var ama teknik açıklamasını bilmiyorum. kontak kapalı, el freni inik ve araba vitesteyse araba kaymıyor işte.


  • innegozunogozou  (07.08.13 18:37:47) 
Araba viteste olduğu için işte hareket etmesi için bütün motor sistemi vs hareket etmeli artan sürtünme haliyle buda


  • spy of soul  (07.08.13 18:44:07) 
arabanın kaymadığı doğru ama vitesin boşalması durumunda yaraklara yan basılacağı da bir gerçek. el freni + viteste bırakma olayını yapıyorsa iyi yine.


  • zgrydn  (07.08.13 18:45:16) 
Arabayi iteceginizde bosa almanin tersi bu. Araba vitesteyken motor freni denen bir etkinin altinda olur. Arabayi durdurmaya her zaman tek basina yetmeyebilir ama bosta olmasina gore tabi ki farklidir. Araba vitesteyken cekisin oldugu tekerleklerin donmesi icin sansimanin krank milinin ve motor pistonlarinin da hareket etmesi gerekir. Bi fren etkisi yapar. Pilli bir oyuncak arabayi elinizle yurutmeye calistiginizda zor gitmesi gibi.


  • nop  (07.08.13 18:48:24) 
baban her türlü haklı. eğer viteste bırakmıyorsan saçmalayan sensin.


  • kafkef  (07.08.13 18:49:03) 
eğimsiz yolda öyle bırakılabilir tabi ama her zaman en garantisi vites + el frenidir.


  • jedilance  (07.08.13 18:50:59) 
baban doğru yapıyor. el freni + vites en garantisidir.

el frenine çok güvenemezsin. teli kolay kopuyor.
  • orpheus  (07.08.13 19:13:58) 
en son arabayı vitese takmadan park etmem ehliyet sınavındeyken olmuştu galiba.


  • liriamer  (07.08.13 19:59:02) 
teknik sebebini de yazmışlar ama babam da öyle yapıyor ve ben de böyle öğrendim. yaygın bi kullanım yani.


  • xenophobe  (07.08.13 20:01:09) 
20 kere yazılmış ama bir de ben yazayım. Mesela arabanın önü yokuş aşağı bakıyorsa geri vitese takarsan nasıl gitsin o araba. Aynen ben de böyle yapıyorum. Ama vitese freni çektikten sonra takıyorum ki dişlilere binmesin tüm yük.


  • inugard  (07.08.13 20:03:50) 
araba park halinde vitese takılmalıdır, eğer düz bir yol ise park ettiğinzde vitese takın ve el frenini çok çekmeyin. dikkat edilmesi gerek husus ise, yolun eğminine göre vitese takmak. yani park ettiğinz yer yokuş yukarı ise 1. vitese, yokuş aşşağı ise geri vitese takmak en makulu.


  • bobinhoo  (07.08.13 21:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.