[]

kilo-motosiklet ağırlığı ilişkisi

aradım mamafih doyurucu bir bilgi bulamadım. Bu ilişkiyi ölçebileceğimiz sağlıklı bir formül filan var mı? mesela benim boyum 1.74 kilom 57. En fazla kaç kiloluk bir motoru dengede tutabilirim?

(soru biraz basit oldu ama böyle detaylarıyla anlatırsanız sevinirim cc olayını da işin içine katıp.)


 
motoruna göre değişir. motorun ağır olması demek dengenin zorlaştığı anlamına gelmez. denge sadece ağırlığa değil, yükseliğe, uzunluğa ve hatta lastiklerin biçimine kadar değişkenlik gösterir. mesela düşük seleli ağır bir motoru dengede tutmak, yüksek seleli daha hafif bir motoru dengede tutmaktan daha kolaydır. yani detay istiyorsan detaylı sorman lazım, o kadar yüzeysel bi konu değil çeşit çok çünkü.

www.motosiklet.net
motosiklet sorularını buraya sor
  • eyyor  (07.08.13 07:25:07) 
100 tonluk bir motoru dahi dengede tutabilirsiniz, onun bir sınırı yok, önemli olan motoru düz tutup kendini taşımasını sağlamak. bu da kas değil tecrübe işi. o yüzden yeni başlıyorsanız hafif bir motor öneririm, tecrübe kazanınca fark etmez.

www.youtube.com
  • yakuza123  (07.08.13 09:03:57) 
tecrübe edindikten sonra istediğin her motoru kullanırsın, arkadaşalrın dediği gibi güç ile alakası yok motor dengesinin, alışmayla tecrübeyle alakalı. ha çok hatalı manevralarda (durağan hızlarda) motoru yatırmadan toplayabilmek için ayak gücüne ihtiyaç olabilir ama nadir bir durumdur. en kötü ihtimal motoru yatırırsın. yatmış bir motoru da (hatta ağır bir motor) 50 kiloluk bir kadın bile kaldırabilir tekniğini bilirse.

bu soruyu sorduğuna göre acemisin, hatta hiç başlamadın belkide.

bu aşamada yapacağın en doğru şey küçük ve hafif br motosikelt alıp tecrübe edinmek.

hiç öyle büyük ve hızlı motorlara heves etme, "lan millet güler bana bu motorla" deme.

motor işi şakaya gelmez, bak bir arkadaş link vermiş motosiklet.net , gir oraya kaybettiğimiz motorcu arkadaşlarımız var. bir çoğunu (belkide hepsini) büyük ve hızlı motorlarda kaybettik.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (07.08.13 10:51:33) 
kilo kadar motorun yüksekliği ve motorun denge noktasının yüksekliği de önemli.

örneğin ağır da olsa bir scooter ya da chopper motosikletin ağırlık denge noktası yere yakın olacağı için dik tutmak kolaydır. aynı kiloda enduro bir motosikletde ise durum tamamen farklı.
  • orpheus  (07.08.13 12:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.