[]

akşam sporu

ilk duyurumda beyaz çayı sormuştum zayıflatıcı etkisi var mı diye. aklıma takılan başka şeyler de var. şimdi ben spor salonuna gitmeye başlıyorum bugün itibariyle bi program çıkarılacak.yalnız çalıştığım için sabah gidemiyorum ( saat 9'da açılıyormuş, iş de 9 da başlıyor) akşam 7 den sonra gideceğim.akşam yemeği işini çözemedim.öğlen yiyorum ama 12.30 gibi. akşam yemeğini spordan önce yemem lazım ama iş yerinde olacağım. saat 6 'dan sonra birşey yemeyeyim diyorum ama o zaman 12.30 son yemeğim olacak o zaman da bayılır kalırım sanırım. ne yapayım iş yerine yemek götürüp 5 gibi akşam yemeği mi yiyeyim? yoksa spordan sonra hafif birşeyler mi atıştırayım?




 
spordan önce elma veya protein bar yiyebilirsin. yemeği spordan sonraya bırak. spordan sonra da protein ağırlıklı beslen.

merak etme bayılmazsın.
  • esmer  (06.08.13 16:10:35) 
Spordan önce çok çok hafif bir şeyler yiyebilirsiniz. Spordan sonra da yağsız ve protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Mercimek, nohut, fasulye, buğday ekmeği vb. gıdalar protein ağırlıklıdır (et olmassa daha iyi olur. vejetaryen olarak söylüyorum ^^) Yine de spordan sonra çok fazla yemeyin. Hafif olsun, meyveli sebzeli olsun, şekersiz yağsız olsun. Vücudunuz yağ yakmaya başlayıp düzene girince gönlünüze göre yer içersiniz.


  • quanche  (06.08.13 16:12:00) 
@quanche, meyveli olsun ama şekersiz olsun? :) iyiymiş.

kilo vermek istiyorsan meyveyi neredeyse sıfıra indir diğer şekerli bütün ürünler/yiyecekler gibi.(işte anca elma, arada muz falan)

şeker en büyük düşmanın.
  • esmer  (06.08.13 16:14:11 ~ 16:14:44) 
spordan önce kesinlikle yemek yemelisin, düşüp bayılırsın yoksa.
iş yerine yemek götürüp 17:30-18:00 arası yemen en mantıklısı. yemeği yedikten bir buçuk iki saat sonra spor yapmak gerekiyor.
sporda sonra da muz, süt, fındık v.b. protein içeren besinleri yiyebilirsin ya da 50-100gr haşlanmış tavuk yersin. (yeni başladığın için protein tozu kullanmadığını varsayıyorum)
  • papillon7  (06.08.13 16:14:42) 
sevgili @esmer, bahsi geçen şeker cola gibi, çikolata gibi küp şeker gibi şekerler ^^

Bence abartmadan meyve yenmeye devam etmeli. Meyveden uzak durmak akıllıca değil ^^
  • quanche  (06.08.13 16:47:39 ~ 17:01:42) 
akşam yemeğimi iş yerinde yiyorum bahsettiğin durum yüzünden (Hatta şu anda yiyorum). 18:00 gibi yiyorum, 18:45'te servisle metro oradan ev derken 20:00 falan oluyor. Pazartesi-Çarşamba-Cuma eve uğrayıp eşyaları alıyor direkt spor salonuna geçiyorum. En az 2 saat aralık bırakmaya çalış yemek ile spor arasında. Bir de ben oldukça hafif yiyorum akşam yemeklerini (genellikle ton balıklı, ızgara tavuklu veya deniz mahsulleri salatası)


  • dusunuyorumoyleysevurun  (06.08.13 18:29:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.