[]

mustafa sarıgül'ün ibb adaylığı hakkında...

sizce chp'den aday olacak mı? ya da chp kendisini aday göstereck mi? eğer chp ile anlaşamazsa başka bir partiden ya da bağımsız adaylığını koyar mı?

seçimleri kazanma ihtimali nedir sizce?

ben istanbul'da yaşamıyorum. yani seçimlerde oy kullanmayacağım. mustafa sarıgül'den de pek hazetmem. ama şu anda akp'nin istanbul'da devrilmesinin tek yolu sarıgül'ün aday olması gibi görünüyor. sizce bu doğru bir tespit midir?

akp eğer önümüzdeki seçimlerde istanbul'u kaybederse tamamen çökecektir şeklinde bir tespit var.

bu konu hakkındaki her türlü görüşlerinizi yazabilirisniz. serbest kürsü başladı :)

 
kendisinin tayyip erdoğanın chp sürümü olduğuna inansam da istanbula adaylığını koyarsa ona oyumu veriririm.


  • mattiadestro  (29.07.13 22:00:34) 
Bence olmaz.
Sarıgül kalitesindeki bir adam bence şu anki rezil CHP ye de yakışmaz..
Velev ki oldu, kazanır...
  • ne nicki be  (29.07.13 22:00:48) 
e tayyip zaten belediye başkanıydı, ve ordan geldi. izmir, istanbul ankara gibi şehirler çok önemli, akp buraları kaybederse ve chp ya da yerine gelicek parti akp kadar iyi çalışırsa tabi ki çöker, ama chp ne yazık ki güven vermiyor. izmir başlığında bile izmirin yerinde sayması hakkında konuşan onlarca insan var. akp nin de ne kadar iyi olduğu belediyeceilikte ortada. keşke belediyler akp hükümet te chp veya türevi bir parti olabilse ve hatta chp keşke akp kadar çalışkan bir parti olsa...


  • cedric tweedledee  (29.07.13 22:01:29) 
normalde chp den yerel seçim adaylığı 31 temmuzda mı ne bitiyodu onu uzattılar. dün çıkan bi haberde 19 ağustosa bugün habertürkte çıkan bi haberde 2 eylüle uzatıldı deniyor. bu uzatmanın sebebinin büyük iller olduğu belli.

sarıgül ibb adaylığı için anket yaptırdı, ciddi ciddi düşünüyor ki sarıgülün yakın zamanda genel başkanlık için çalışması veya tekrardan şişliden aday olması hata olur. şişli adayı olmasındansa artık vites değiştirmesi gerekiyor.

başka bir partiden bağımsız aday olacağını sanmıyorum o zaman chp ibb için iddiasını askıya mı alacak. işler baya karışır. ama chp li olmayan seçmenin sarıgüle oy vermesi için bağımsız olmasına gerek yok. bağımsız olduğunda 10 seçmenin oyunu alırsa chp den aday olduğunda chp li olmayan 8 seçmenin oyunu rahat alır kanaatindeyim.

sarıgülün ibb yi akp den almak için tek seçenek olduğu aşikâr.

akp istanbulu kaybederse çatırdamaya başlar. e bina eskidi insanlarda bir 'artık değişsin' düşüncesi var. akp li olmayanlar bu sefer akp ye vereceğim demiyor lakin akp ye oy veren insanlardan bu sefer akp ye oy vermeyeceğim diyenler mevcut.

örneğin bi arkadaşım var geçmiş zamanda akp ye verdi ama sarıgül gelirse veririm dedi. başka bi arkadaşım akp li akrabalarıyla konuşmuş bu mevzuyu, eğer sarıgül aday olursa ona veririz demişler. bunun gibi 3-5 örnek daha çevremden duydum.

diyeceğim o ki sarıgül gelecek ibb başkanı olacak başka alternatifi yok bu işin.
  • error522  (29.07.13 22:23:50 ~ 22:25:38) 
para vermeyecekler diye gidip 10 yıldır ülkeyi yöneten birinin kuklasına oy atılmaz. tamam metro geldi metrobüs eyv. sonuçta vergi veriyoz bi halta yaramalı. ama kaç senedir bu zihniyet istanbulda. artık ibb nin renginin değişmesi gerekir. onun haricinde artık sarıgüle de bi fırsat verilmesi gerekir. baktın olmadı diğer seçimde yine hükümet partisine verirsin, lakin denemeden bilemezsin


  • error522  (29.07.13 22:34:32) 
Aday olur ama alamaz bence. Millet tamam hizmete felan oy veriyor ama AKP faktörü var.

En buyuk ornegi Melih Gokcek. Adam hala baskenti yonetiyor saka gibi. Melih Gokcek'in hizmetine mi veriyor Ankara oylari?

Ha CHP İstanbul'u zaten alamaz. Alirsa anca Sarigul ile denemeleri lazim. Ayrica İstanbul'u alan Basbakanligi da alir bir zaman sonra. Bunu en iyi RTE bildigi icin 80 ili kaybeder ama Istanbul'a asilir.
  • archely  (29.07.13 22:44:48) 
Bence melih gokcek'in o tabani cok buyutuluyor. RTE oraya iyi bir aday cikartirsa kaybetme sansi imkansiz.


  • archely  (29.07.13 22:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.