[]

evden ayrıldım, eşyalar ve gelecek

evet farkındayım garip bi' başlık oldu ve her şey çok sıcak nasıl başlarım bilemedim. yaklaşık 2 yıldır burlardayım, görmüş geçirmiş abla, abilerle paylaşıp, akıl alıp azıcık rahatlayım istedim.

istanbulda okuyorum geçen yıl liseden arkadaşımın teklifiyle yurttan çıkmaya can atan bünyemle kabul edip eve çıktım. iki kardeşler bir de bendim. evin kirası filan oldukça fazlaydı yada benim için ağırdı ama yeter ki ordan çıkmalıydım. velhasıl tahmin edilebilir bi' şekilde anlaşamadık,ses çıkarmadım şimdilik en iyi alternatifim diye. taa ki sınav zamanımda ders çalışırken saygı göstermemelerine kadar. sınavdan önce ipler koptu, konuşuldu anlaşıldı bblainn evden çıkacak oldu. tüm sınav zamanımda arkadaşımda kaldım. bir odada neler varsa onlarım vardı. satayım dedim annem daha 2 yılın var onlar seni mağdur etti dursun eylüle kadar dendi. söyledim "aa tabi, o nasıl laf" oldu.
bugün mesaj attım evde misiniz gelince bi' defterim var onu alacağım diye.sonu eşyaları ne zaman alacaksın yeni arkadaş ona göre alacak dediler. ben de dedim iyi de bana gitmeden demediiz (bu arada yatay geçişe başvuracağım uzaak şehirlere) geçiş olayı var, ben eylüle kadar ne yapabilirim?
aradılar, yine bir ton laf işittim. tamam zaten geleceğim alırım pılımı pırtımı daha da görüşmeyiz dedim. dedim demesine de şimdi bu yatay geçiş işi olmazsa ben bu yatağı, dolabı, masayı sattım sil baştan alacağım. satsam çok fena yok parasına gidecek bir de almazlar filan da diyorlar. (semt üsküdar)

o evden çıkcak onlar da çıkınca napıcağım bilemedim.
elbet satacağım da, daha iyi alternatif olur mu ki?

 
bu evin asıl sahibi olan lise arkadaşları genelde böyle or.... çocuğu çıkıyor. öncelikle, biriyle eve çıkacak olanlara öğüt vereyim, liseden arkadaşınızla çıkarsanız eşit koşullarda veya üstün olun. insiyatif olmasın ya da sizde olsun, sıkıntı yaşarsınız. ben de yaşadım zamanında.

öneri olarak yeni gelecek insanın onları kullanabileceğini öner bir süre. eğer kendi eşyalarını getirecekse o kişi zaten ya yeni satın alacaktır ya da eski evinden getirecektir. eski evinden getirecekse o kendi ilgilensin bu sorunla, aranızdaki söze bağlı olarak seni ilgilendirmez yeni gelecek kişinin eşyaları nerede saklayacağı. onların sorunu.

en, en ve en önemli olarak; sakın pısırık konuşma. tehditte bulunma, çünkü koz onların ellerinde ama sakın sakin ve pısırık da konuşma. sözlerini hatırlat, şeref durumu olduğuna kadar götür.
  • not for sale  (28.07.13 03:14:49) 
yeni alacak sanırım ama yok parasına satmak orda kalmasından iyidir çok kötü konuştuk son telefonda. pısırık konuşmayım da karşımdakinin sesinden kendimi duyamıyorum o kadar fenalar. gerçekten allah iyi insanlarla karşılaştırsın.


  • bblainn  (28.07.13 03:46:04) 
laf söyletmektense satman daha mantıklı olurdu. başka şehre gidersen zaten satacaksın. gidemezsen de eşyası olan bir yere çıkarsın ya da bende fazladan yatak kitaplık var (zaten burdan biri vermişti) ben de sana veririm.
yerine gelen kişiye de satabilirsin sanırım zaten şimdilik senin eşyalarını kullanıyo onun da işine gelir. hatta en mantıklısı bu gibi.
3. alternatif ise ben maltepede oturuyorum fazladan oda da var, ayarla ucuzundan nakliyeci getir bize bırak, almak istediğinde alırsın.
  • seksen9  (28.07.13 04:30:51 ~ 04:43:23) 
istanbulda 10 senedir yaşıyorum.
açıkçası bahsettiğin eşyalar maalesef para etmez.bulabilirsen başka öğrenci bulup satmaya çalış olmaz ise en kral ikinci elci bile 100 liradan fazla vermez.
ben 3-4 defa ev boşalttım taşınırken sırf uğraşmamak adına evde maliyet olarak toplamda 3000 liradan fazla eşyam olmasına rağmen en fazla 250-300 lira verdi ikinci elci denilen yavşaklar
uğraşmamak adına verdim gitti.bazılarını da hibe ettim.
bence senin yapacağın en mantıklı şey eve gelecek olan elemana o eşyalarını satman olacaktır.
belki bu eşyaları tekrar başka yere gideceğinde çok pahalı fiyatlara alacaksın ama maalesef elden çıkarman zor görünüyor yeni alacağın eşyalara bütçe olması için
  • arafa  (28.07.13 06:29:41 ~ 06:32:07) 
depo bul ucuzundan eylüle kadar orda kalsın eşyalar.


  • kafkef  (28.07.13 11:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.