[]

kadınlı erkekli iftar sorusu

kimseyi rencide etmek istemediğim için fotoğraf paylaşmayacağım ama gördüğüm fotoğraflarla ilgili de sorularım var.

yakın zamanda bir devlet üniversitesinde toplu bir iftar yemeği verilmiş. çok mütevazı şeyler yenmiş, iyi güzel... oturma düzeni haremlik selamlık şeklinde. toplu iftarlarda böyle mi olmalı? cehaletimi bağışlayın.
ikinci olarak o fotoğrafların birinde takkeli şalvarlı bir abi var. yemek yiyor. o okula nasıl girmiş? orası öyle bir okul ki eşofmanla terlikle gelene ağır laflar eden... kimse dememiş mi 'paşam nereye gidiyorsun böyle?' takke ve şalvar, uzun gömlekler bizim kılık kıyafet kanunumuza uyan şeyler mi?

*yanlış anlaşılan uslubum yüzünden özür dilerim. iyi niyetle sordum.

 
toplu iftarlar böyle olacak diye bir şey yok, hayatını genel olarak bu şekilde yaşayanların bunu iftara yansıtmasıdır. insan merak etmiyor değil hangi okul diye...

ek: takkeyi şalvarı kanun yasaklasa bile, kıyafeti kanuna tabi tutmak ne çeşit bir gericiliktir onu bi düşünün. hele ki benim şalvar giymeye hazırlandığım hayatımın bu döneminde...
  • hewit  (26.07.13 13:49:09 ~ 13:50:39) 
Mesele kanun ise birisine hacı, aga demek te kanuna aykırı
Türk harflerinin kabul ve tatbiki kanununa

  • ne nicki be  (26.07.13 13:53:42) 
Ayrıca rahatsız olunacak bir şey yok bence...
Eğitim değil iftar verilmiş yahu

  • ne nicki be  (26.07.13 13:55:27) 
rahatsız olmadım efendim. iftar güzeldir. sadece neden ayrı oturduklarını bilmiyorum ve soruyorum. burada rahatsız olabileceğim tek nokta kıyafeti değişik olan abimizin içeri sorgusuz sualsiz alındığını düşünmemdir. ve de normal mi diyorum. yorum yapmıyorum.


  • kırmızıkaşekaban  (26.07.13 13:58:37) 
toplanma amacı eğitim olmadıktan sonra bir sorun yok
devlet daireleri tabu yapılıyor anladım da,
üniversiteler özgürlüklerin en geniş sınırlarıyla yaşandığı alanlar olmalı.
bunu sindirebilmeliyiz toplum olarak artık.
  • vaktiyle iyi biriydi  (26.07.13 13:59:23 ~ 14:08:19) 
Söylemlerinizden onu çıkardım. Yanlış anlamışım o zaman...


  • ne nicki be  (26.07.13 14:05:02) 
İftar dini bir olay.

Oruç tutanların inandıkları din onları haremlik-selamlık oturmalarını istiyor.

Yarısını alıyım bir kısmını bırakayım şeklinde bir şey söz konusu değil.

takkeli şalvarlı kişi üniversite kadrosundan değil, halktan bir adam. O yüzden iftar etmesinde ne sakınca var anlayamadım? Üniversite eğitim için o adamı almıyor içeri, 2 saatlik bir yemek için gelmiş. Kılık kıyafet kanununda devrim kanunlarına göre şapka giymemenin asılmaya kadar yolu varki yakın zamana dek geçerliydi bu kanun.

Ki paşa ifadesi kullanmakta inkılâp kanunlarına aykırıdır, ama gazetelerde böyle bir şey yok.
  • efrasiyab87  (26.07.13 14:14:36) 
yalnızca iftar yemeğinde değil, hiç bir yerde haremlik selamlık uygulanmasından hoşlanmam; rahatsız olurum.
Gelgelelim, orda ki kişiler, bunu doğru bulup; bundan rahatsızlık duymuyor olabilirler.
Eh, o zaman da alan memnun satan memnun durumu. O
Bu bağlamda, orada ki takkeli abi'nin de orada yemek yemesinde "abes" bir durum yok.
  • pangea  (26.07.13 14:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.