[]

schengen hakkında

Şu an Erasmusla portekizdeyim.vizem d tipi yani sadece portekizde gecerli , ve ispnay türkiye macı için , mac biletim ve ucak biletim hazır.oturum izni almaya gittim 120 euro civarında para istediler yaptırmadan geldim.

Sorum: buradan cıkarken veya ispanyaya indikten sonra havaalanında pasaport kontrolu oluyormu.yoksa içhatlar gibi direk gidiyormuyum?


 
pasaport kontrolü olmuyor. rahat olun ;)


  • neverending nightmare  (12.03.09 21:56:28) 
Teşekkürler rahatladım biraz ama hala tedirginim olurda bakarlarsa oturuma basvurdum kagıdı yanımda değil falan demeyi dusunuyrm olmadı oturur aglarım izleyemezsem o maçı:)


  • krstshn  (12.03.09 22:02:59) 
öncelikle vize bitip de oturumu almadıysanız o kötü.çünkü en son portekizden ayrılırken pasaportunuza bakılacak ve vize tarihi bittiği için sorun çıkar.
ha sonra alırım dioyrsanız(o 120 euro seve seve verilecek zaten) oturum kartınızın elinize geçnmesi ortalama 2 ay diyelim.(benim 9 hafta sonra gelmişti, ülke Portekiz) ki portekizin de bürokratik işlemlerde türkiyeden bir farkı yok =)
bir ihtimal de ispanyadayken her an bir polis çevirip pasaportunuzu sorabilir.(düşük bir ihtimal ama olmaz olmaz dememek lazım)
  • neverending nightmare  (12.03.09 22:14:32) 
schengen ülkeleri arasındaki uçuşlar farklı kapılara yönlendirildiği için o kapılarda kontrol olmuyor. pasaporta sadece uçağa check-in yaptırırken bakıyorlar(ki bn pasaportumda da sadece adıma bakmışlardı, vizeye bakmadılar)


  • neverending nightmare  (12.03.09 22:21:32) 
vizem henuz bitmedi daha 3 ay var okulumun bitmesine de 3bucuk ay falan var 2 hafta once gidebilirim turkıyeye problem olmaz o yuzden 120 euro vermek istemedım oturum için ben zaten online check in yapıcm orada bakmazlar pasaporta ispanya havaalanında bakmazlarsa dısardada bakmaları cok dusuk bir ihtimal.olurda bakarlars bilmiyr ayagına yatarm artık.-bu schengen diilmi, ben schengen diye almıstım falan:)-

SAOL tekrar neverending umarım denk gelmez.
  • krstshn  (12.03.09 22:31:31) 
2 ayda yaklasik 6 schengen ulkesine gittim, hic birinde pasaport kontrolu yapilmadi. yapildiysa da sadece ucak biletindeki isimle pasaport taki isimin aynı olup olmadigina baktilar, vizeler kismina bamadilar bile. herhalde bir problem olmaz.


  • king of hearts  (12.03.09 23:23:00) 
bruksel cikisli olmak uzere barselona ve venedik'e gidis gelislerimde, benim ve benim gibi ab vatandasi olmadigindan dolayi online check-in yaptiramayanlarin vize ve oturum izinleri, check-in gorevlileri tarafindan kutur kutur kontrol edilmisti.

umarim diger arkadaslarin dedigi gibi sadece isminizi kontrol ederler.
  • diabolus79  (13.03.09 01:58:19) 
biz de Almanya'dan İspanya'ya uçarken pasaportlarımızda vize kontrolü olmuştu. kadın hatta önce görememiş oturma iznini, süresi geçmiş vizeyi gösterip "bu bitmiş var mı başka vize?" diye sormuştu.
kontrol yok demek yanlış olur. ryan air'de falan online check-in yapamıyor olmamızın sebebi de bu kontrol.

diğer arkadaşları kontrol eden görevliler atlamış olabilir. kesinlikle kontrol yok demek yanıltıcı olur.
  • burfak  (13.03.09 16:20:56) 
iberia ile madridten aktarma yaparak istanbula gittim 2 hafta önce(ve online check in değildiler) dönüşüm de aynı şekilde oldu. lizbon-madrid ve madrid lizbon arasında vizeye bakmadılar ama madrid-ist ve ist-madr. arasında doğal olarak vize kontrolü olmuştu.


  • neverending nightmare  (18.03.09 02:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.