[]

Tadilat ve apartman?

Merhaba, yeni bir ev aldık tadilat yapıyoruz dün komşu gelmiş demiş apartmandan izin aldınız mı tek tek dolaşıp izin almanlz lazım ben izin vermiyorum hiçbir şey yapamazsınız sizi polise şikayet edicem demiş. Soru 1 böyle bir olay var mı, bi kişi istemezse yapamıyor muyuz şimdi? Soru 2 polisin yaptırımı ne olur ? Teşekkürler




 
valla öyle şey var mı bilmiyorum da bizim apartmanda, önüne gelen habersiz tadilat yapabiliyor.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (19.07.13 20:05:36) 
sabah 7 ile akşam 19.00 saatleri arasında tadilat yapmakta sserbestsiniz.


  • bavyerali  (19.07.13 20:06:40) 
bizim apartmanda da. doğalgaz sürecinde bahaneyle başka şeyler de yaptırmak isteyenler yüzünden tadilat sesiyle uyanmaktan keyif alır oldum.


  • infernal majesty  (19.07.13 20:07:27) 
Sabah 10 la 5 arasında çalışıyoruz poliis diye yeri göğü inletmiş kadın. pazar günü de kesinlikle çalışmıyorlar, migrenim var hakkımı helal etmiyorum falan acaip acaip laflar saymış ya. Kapı kapı dolaşıp yalvarcak mıyız yani azcık daha yapim nolurrr mu dicez?


  • ekaterina  (19.07.13 20:12:03) 
döv o adami sen bence, dövemiyorsan cıngar cıkar olmadi bir daha kapıya geldiginde adamin yanında polisi ara taciz ediliyorum diye. huzur tat vermez yoksam.

evi satın aldıysan ortak kullanım harici şahsına ait alanlari istersen komple indir duvarlari kimse bir sey diyemez diye biliyorum. muhtemelen o eve senden once bi akrabasini yada tanısını felan oturtmaya calisti olmayınca pislik yapmaya başladı. aynısı bizim basimiza geldi, dükkanın üstündeki evi alalim dedik, apartmanda oturan bi tanesi de akrabasına aldirmaya calisiyordu, evi satan sahıs bizi tercih edince bu adam pislik yapmaya basladi aynı bu tarz kıl kıl sebeplerden ötürü, dövdük geçti.

edit: kadınmıs ve apartman teyzesiymis, hic bi sey yapamazsin allah yardımcın olsun, işi cingenelige vurmayı deneyebilirsin. deli deliyi gorunce cubugunu sakliyor sonucta :D
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (19.07.13 20:12:40 ~ 20:13:56) 
@bavyerali +1
öyle bir zorunluluk yok apartmanda değil kendi evinizde tadilat sonuçta. 3 alt kattaki iki günlük ses için şımarıklık yapacak diye ben evimi yaşanabilir hale getiremeyecek miyim? mantıksız yani. bir daha gelirse şikayet etmesini söyleyin. Ama tadilata başlamadan önce komşulara gidip durumu açıklayıp "verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" deseydin nezaket icabı, daha hoş olurdu.

  • r_u_h  (19.07.13 20:13:27) 
Daha önce gidip alt kattakiyle ve karşı komşuyla konuştum, özür dileriz de demiştim ama yine de gelmiş işte alt kat. @ruh


  • ekaterina  (19.07.13 20:15:46) 
o zaman hayvanlık komşudaymış yapacak bişey yok.


  • r_u_h  (19.07.13 20:35:22) 
eğer tadilat binanın mimari çiziminde vs değişikliğe yol açacak şekilde ise komşun yada komşuların itiraz ederek o değişikliği yıktırıp eski haline döndürebilir. Örnek olarak balkonu yıktırıp oda ile birleştirme durumu sayılabilir. Böyle bir durum varsa bence işi zorlaştırmayın. Zararlı çıkabilirsiniz.


  • weiqi  (31.07.13 01:22:13) 
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 19'a Göre:
-Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/8 md.) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça,anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.
Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumludur.
  • weiqi  (02.08.13 08:50:04 ~ 08:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.