[]

sevgiliye yemek yapmak

31 Mayıs'tan beri ilk defa normal bir akşam ve gece geçireceğiz. hastane, gözaltı falan derken erkek arkadaşım oldukça yıprandı bu süreçte. ama bu gece birlikte, başbaşa ve evdeyiz. Ben ondan önce eve geçip yemek, şarap hazırlığına gireceğim. yapacak yemek söyleyin bana. ama güzel birşeyler olsun. özel olsun yani. mutlu olsun.

1. yemek yapmak gibi bir alışkanlığım yok. bu nedenle abartmayın
2. evde fırın yok.

ayyy çok heyecanlıyım!

 
evde fırın yoksa balık zor, fırında makarna olmaz, lazanya olmaz bitmişin sen..


  • hope ender  (19.07.13 12:09:32) 
biberli bi'şeyler yap da çocuk yabancı hissetmesin kendini ajşgasgag

şarap var diyorsun. güzel soslu bi' spaghetti yap işte.
  • brotha b  (19.07.13 12:10:09) 
fırın yoksa, tortellini yap.
ya da tavuk/ et sote+ makarna/pilav.

  • pinkket  (19.07.13 12:10:23) 
çok hoş bir görüntüsü var, çökertme yapın. hem lezzetli de baya.. internetten bulursunuz pekçok tarif.. sadece yoğurdunu sarımsaksız hazırlayın.. :)


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (19.07.13 12:11:51) 
arnavut ciğeri, pilav yanına da ayran... oyşşş


  • synche  (19.07.13 12:12:43 ~ 12:13:03) 
fettucini yap. hem kolay hem güzel. yanına da bence pane harçlı tavuk yapabilirsiin. hazır şnitzel alabilirsin, güzel olur.

şarabın yanına pilav diyenler, siz özele gelin biraz bişey konuşucam sizinle.
  • hope ender  (19.07.13 12:14:36) 
ya açıkçası şuan öyle çok param yok :/ ticket'in geçtiği marketten alışveriş yapmayı planlıyorum :) bi de kızartma işi pis iş değil mi? saçıma falan hep koku siner :/


  • sheridans  (19.07.13 12:19:37) 
duzgun bir demir tavan veya en azindan iyi bir teflon varsa, 2 parca kontrafile/antrikot veya yagli seviyorsaniz t-bone falan, bir tane de ananas al. taze karabiber ve zeytinyagi ile beklet eti mumkun oldugunca. pisirmeden hemen once tuzla. tavayi iyice isit, 4 dakika bir tarafini, 5 dakika digerini pisir. sonra varsa ekmek tahtasi, yoksa bir tabakta beklet biraz onlari. onlar beklerken de ananasi dilimleyip at tavaya. cok super ve pratik. yanina da bulursan bardolino al, 25 tl civari, super bir italyan sarabi.


  • sendelemeden  (19.07.13 12:22:25) 
köri soslu tavuk yada fırında makarna.


  • lord  (19.07.13 12:28:59) 
kemiğinden ayırılmış tavuk butları kuşbaşı doğra. yağsız bişirmeye başla, suyunu bırakıp çektiğinde zeytinyağı ve bol (dilimlenmiş) sarımsak ekle(merak etme kokmayacak, gece sıkıntı olmaz). iyice kavrulunca soya sosu ekle. soya sosunu çekmeye başlayınca altını kıs ve krema ekle üzerine. krema ince ince fokurdamaya başlayınca altını kapat, üzerine kekik serp ve 5-10 dakika kapağını kapatıp demlenmesini bekle. (eğer dilersen mantar da ekleyebilirsin bu yemeğe, istiridye mantarı öneririm. zeytinyağı ve sarımsağı eklerken mantarı da eklemeni öneririm)

bunun yanına mısırlı pilav yap diyeceğim ama yemekle aran yoksa pilav risk. o yüzden sen sade makarnaya mısır ve kuru fesleğen ekle. kremalı tavuğa çok iyi pezevenklik yapar bu makarna.

yanına bir de reyhanlı, rokalı, marullu, beyaz peynirli ekşi bi salata yaptın mıydı görevin %50 si tamamdır.

bol şans =o)
  • diyojenimtırak  (19.07.13 12:29:48) 
ben pilav yapabiliyorum :) vallahi. tane tane yapıyorum hemde.


  • sheridans  (19.07.13 12:36:44) 
tortellini+kırmızı(turuncu)cheddar peyniri rendelersin üstüne hem lezzetli hem ucuz hem kolay, şarap da varmış mis.


  • jimjim  (19.07.13 12:59:20) 
Tortellini söylenmiş ama ticket geçen marketten alışveriş yapacağım demişsiniz;bulamazsanız herhangi bir makarna,mantar ve bir paket krema alın;mantar soslu makarna yapın.Yanına yeşil salata ve domates çorbasıyla çok da güzel olur bence.


  • fraise  (19.07.13 13:29:13) 
Şarap kırmızı şarapsa, kırmızı et olabilir. Yapması da zor değil. Bir tek bir normal tava, bir de ızgara tava veya ızgara lazım. Izgara tavalar 28 tl falandı en son, alınabilir güzel bir icat. Izgara yapmayı çok kolaylaştırıyor.

Kalıncana bir biftek alınır, ister terbiyelenip ızgarada suyunu bırakmayacak şekilde pişirilir veya daha kolayı önce tereyağıyla dış kısmı pişecek şekilde 2-3 dakika normal tavada pişirilir sonra ızgaraya atılır. Mis gibi de olur. Yanına da mantar sotelediniz mi bitti işte.

Dediğim et şöyle bir şey: en.wikipedia.org:Strip-steak-MCB-MaggieO.jpg

Etrafındaki yağın olmasına gerek yok, bazısı sever bazısı sevmez ama iç kısmında bu şekilde kılcal yağ olmalı. Kasaptan kestirebilirsiniz.

Beyaz şarapsa, makarna falan olur. Ben beyaz şarapla en çok basilico soslu makarna seviyorum. Domates ve fesleğen soslu oluyor ama her makarna olur. Bence bir tek kremalı olmasın, şarabın tadını boğuyor gibi geliyor bana.
  • alicia dominica  (19.07.13 13:53:03 ~ 13:56:27) 
tavuk göğsü al ince ince kesip çıtır pane harcına bulayıp kızart. bunun yanına istersen tavuk baget falan da ekleyebilirsin. mantar kızart birazcık. ikişer üçer brokoli haşla, çok az suyla ve az haşla yoksa dağılır. biraz soslu makarna yanında iyi gider. salata olabilir.


  • r_u_h  (19.07.13 16:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.