[]

Banka Kredisi Ödeme Yöntemi Hk.

Selam bankacı dostlar,

size bir sorum olacak, diyelim ki ekteki gibi bir ödeme planımız var. 1. taksiti yatırırken 2. ve 3. taksiti de yatırırsam bu iki ayın faizlerinden kurtulmuş mu oluyorum? Daha önceden krediyi erken kapatırken faizlerini ödemiyorduk, taksitleri erken ödediğimizde de bu geçerli mi merak ediyorum?

Amacım paranın kullanım maliyetini en aza indirmek, başka bir yöntem varsa taktiklere açığım :)

 
ben senin gibi yapıyorum fakat 1 ay erken ödesem bile 477 TL değil de 467 TL civarı oluyor taksit. 10 tl civarı kar ediyorum sadece.


  • kafkef  (19.07.13 10:49:45) 
@kafkef Taksiti zamanından önce yatırdığımız için faizini almaları saçma değil mi yahu?


  • baterist  (19.07.13 10:53:19) 
babamin kredi borcunu kapatmistik, cok cuzi bir etkisi oluyor ama harcamayacagin paran varsa yap tabi.


  • sendelemeden  (19.07.13 10:53:21) 
cevaptaki sorunun cevabi da, sacma degil abi. bankanin bir sekilde bugun alayim, yarin geri veririm mantigini ucretlendirmesi gerekiyor. para dengesi hassas mesele, sictin mi batiyorsun, malum.


  • sendelemeden  (19.07.13 10:55:44) 
@sendelemeden paranın zaman değerini dikkate alarak böyle bir şey aklıma gelmişti, sonuçta şu tarihte ödeyeceğim diyorsun, adam da sana o zaman bu kadar faiz alırım diyor, e ben erken ödersem banka o paraya daha erken zamanda ulaşmış oluyor. Bunun faizini alması tuhaf yani, yada karışık durumlar var biz anlamıyoruz :)


  • baterist  (19.07.13 11:05:34) 
abi simdi soyle ki, senden aldigi faizle onun o parayi garanti olarak yatirabilecegi faiz orani farkli. iste stokastik giriyor o noktada isin icine. sen onu erken odersen ve banka bunu tekrar yuksek faizle birine satamazsa, kardan zarar etmis olacak. onun yerine boyle bir sey yapiyor. finansal muhendislik dedikleri olay boyle bir sey iste. :)


  • sendelemeden  (19.07.13 11:08:54) 
@sendelemeden evet bunları dikkate almamıştım ben. o bu tarz bir oyuna girmeye gerek yok gibi.


  • baterist  (19.07.13 11:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.