[]

müslümanlara soru

beyler bilmedigim icin soruyorum hemen linc girisiminde bulunmayin. dogrusunu bilmek hatta yorumlamanizi isterim.

- biz erkeklere cennette huriler vaad ediliyor. peki ya kadinlar hakkinda ne diyor? onlari orada(cennette) ne bekliyor olacak tiziano ferrolar olacak mi? kitap bu konuda ne demis bilgilendirebilirseniz sevinirim


 
  • neverletyougodown  (13.07.13 13:00:24) 
Kadınlar da 13 yaşında zorla ve para karşılığı evlendirildikleri ama yine de ilginç bir şekilde sevdikleri yaşlı kocacıklarının 33 yaşındaki haliyle mutlu mesut yaşayacaklarmış, bu onlar için erkeğin 70 huriden aldığı zevke eşdeğer olacakmış. Erkeğin namus duygusu varmış da kadınını başka erkeklerle cennette izlemesi olmazmış, "fıtrat" farkındanmış bunlar hep.

İslamın diğer yüzlerce bug'ından biri. Ama kutuba yakın ülkelerde yaşayanların 2 saat veya 22 saat oruç tutması kadar komik mi dersen, bilemiyorum. Her biri o kadar özgün ve komik ki, çocuğum gibi hepsi, ayıramıyorum.
  • adoramer3ku  (13.07.13 13:12:44 ~ 13:13:53) 
yok öyle bişey, dincilerin uydurmasyon yorumları bunlar. Akıl fikir uçkurda olduğundan bir kelimeden (hur) böyle yorumlar çıkartabiliyor bazıları. Kaldı ki cinsel zevk insanın en bastırılmış arzusudur da.
(bkz: bastırılmış arzuların adına cennet demek)
Bu dünyada az çok cenneti yaratmak için çabalamış olan fedakar insanlar ölümden sonraki cenneti de hakedecektir. Huri nuri hikaye.
Bunun bir de şiiri var da dava açmasınlar diye yazmıyorum:p
  • dafaiss  (13.07.13 13:13:05 ~ 13:17:34) 
bir yerden şöyle duymuştum;
erkeğe yüz huri verilecek. hepsinin göğsü yeni tomurcuklanmış gibi olacak. yani 19luk lolita.

kadına ise nuri verilecek. yüz tane değil bir tane. ama onun gücü yüz taneye denk olacak.

bunu islam alimlerinden biri söylemişti de anti-islam bir FB grubunda alıntısını görmüştüm.
  • dahinnotha  (13.07.13 13:16:09) 
(bkz: gılman)

ancak bu gılman'ların kadınların hizmetine sunulacağına dair bir gösterge yok. hatta belirtilen bazı feminen özelliklerine göre erkeklerin hizmetine sunulacakları sonucunu çıkaranlar da var.
  • zgrydn  (13.07.13 13:29:01) 
gılman den,len bir hizmetkar türü vardı sanırım, e cennettesin bir kadın olarak, cenneti haketmişsin. canının istediği herşeyi gerçekleştirebildiğin bir yerdesin, ne istiyorsan iste kimse "yassah hemşerim" demez :)

kaldı ki cennet bir tane değildir, herkesin bir cenneti olduğu gibi cennetler arasında kıdem ve kademe farklarıda vardır. mesela en kıdemli cennet allahın sürekli olarak görüntüsünün ve sesinin tecelli edeceği cennetti sanırım, yeme içme ve başka hiç bir zevk de yok yada kimse ihtiyaç duymuyordu sanırım.

yani kalıplara sokmanın standartlar aramanın alemi yok, cennet kişiye özel gibi birşey benim anladığım.

mesela sen eski sevgilini isteyeceksin, yada evladını. ama onlar cennete girememişler diyelim, ne olacak sana "hacı onlar cehennemde yanıyor, boşver al şurdan iki huri" mi diyecekler?

hayır. onların görüntüsünde hafızassında yada artık birebir kopyası işte neyse, sana getirilecek verilecek.

sen zor bir sınavı geçmişsin, cenneti kazanmışsın, haketmişsin. ne istersen yerine getirilecek.

inanmayan arkadaşlara bu yazdıkalrım çok saçma geliyordur eminim, ama bunlar inananlar için ;)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.07.13 14:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.