[]

Kız arkadaş ve eski sevgilisi ile ilgili.

selam.

hemen konuya giriyorum. kız arkadaşım(25) lise arkadaşlarıyla baya bir samimi ama bu lise arkadaşları arasında eski erkek arkadaşı da var. çocuktuk falan diyo, yapamayıp ayrılmışlar. fakat 2-3 sene önce bir daha yakınlaşmışlar, ne kadar yakınlaşmışlar onu sorgulamadım. sonra yine olmamış arkadaş kalmışlar.

bense, kız arkadaşımın o çocukla görüşmesini istemiyorum, görüşmek istiyorum diyo. arkadaş ortamlarında bile beraber olmasın. aylardır bunun kavgasını yapıyoruz, ayrılma noktasına geldik.

(şimdilik özeti bu kadar, detaya girerim sonra.)

allahını seven şu olaya bi yorum yapsın ya, aklıma geldikçe kalp krizi geçirecek gibi oluyorum.

 
bence resti çek hocam. sen yapsan siktiri çeker, kendi görüşmek istiyormuş


  • lancelot du lac  (11.07.13 14:59:09) 
rest+1

ondan başka kız mı yok sana? bırak o düşünsün.
  • esmer  (11.07.13 15:02:25) 
resti çekmeme az kaldı.

ayrıca, arkadaşlarından kopmasını istemem, öyle bir hakkım da yok. ortamlara beraber gideriz diyorum ama o çocukla selamlaşmasını dahi istemiyorum. en fazla yapabileceğim şey bu. illa bu huyumdan vazgeçemi, o çocuğun diğer arkadaşlarından farkı olmadığını söylüyo. sinirden ölcem yakında.


ulan evlilik planları yaparken ne hallere düştük.
  • leon  (11.07.13 15:04:24) 
çok ama çok yaygın bir sorun yaşıyorsun öncelikle allah kolaylık versin diyorum. bu ve benzeri olaylar hemen hemen her ikişkinin tuzu biberidir.

gelelim kendi kriterlerime,

ben, kız arkadaşımın arkadaşlarına müdahale etmem. ama arkadaşlarına.
tanışırım, kız erkek fark etmez, az çok bilgi edinirim. ama karışmam arkadaşlığına.

ama, duygusal yakınlaşma olmuş ise, olması muhtemel ise asla ama asla böyle miğde bulandıran şeylere müsade etmem. esasen bunların konuşulması bile ilişkinin değerini bozacağı için bu konularda taviz vermem. aynı şeyi ondan isterim. kendime daha çok dikkat ederim ki yalancı durumuna düşmemek için.

ama dediğim gibi, bakışı yamuk yavşak erkek, hemen hemen kız arkadaşı olan tüm erkekler tarafından kolaylıkla tesbit edilebilir. önemli olan kızın böyle şeylere pirim verip vermemesi.

sana tavsiyem, kız senin acı cektiğini , biiyor ve bu saygısızlığa devam ediyor ise herşeyi bile bile, asla geri adım atma. ama sen de hereketlerine dikkat edeceksin, kızla mızla öyle çöpçatanlık yapmayacaksın.
  • discopolice  (11.07.13 15:05:21) 
bekara karı boşamak kolaydır dinleme bunları lise arkadaşlarıyla çok samimiymiş demekki sürekli onlarla yüzyüze bakacak insanlarla küsmek ilişkiyi koparmak hoş değildir kaldı ki yüz yüze bakma durumu varsa mesafe koymalıdır o ayrı.kavga et ayrıl ne olacak kendine güven tavrını koy ancak onun da kendini bildiğinden şüphe duyma seviyosan güven karşındaki kendini bilir merak etme.


  • parten  (11.07.13 15:08:56) 
Olmaz aga öyle şey. Restini çek ama önce kendin silmeyi kabullen, sonra Ağır konuş. Kaşarlık yapmasın yok öyle bi dünya.


  • sehpa fx350  (11.07.13 15:10:14) 
ben de restini çek diyorum. aynı şeyi o istese sen kabul ederdin dimi?

ayrıca evlilik düşündüğü bir kişi böyle bir şeyi de istesin bi zahmet. nedir bu rahatlık. sen haklısın dostum.
  • dafuq  (11.07.13 15:14:00) 
hepsinden vazgeçmesi gerekecek o halde. selamlaşmasını bile istemediğinize göre... çünkü toplu bi arkadaş grubu gibi anlatmışsınız.

sizde güven uyandırmıyorsa ayrılın zaten ama onun dışında 3 sene önce yakınlaşma yaşamışlar diye, arkadaş grubunda olan biri ile selamı sabahı kesmesini istemeniz çok da mantıklı gelmiyor bana.
onunla birlikte olmak istese onunla birlikte olurdu.

ha kız yapı itibarı ile güven vermeyen biriyse zaten o eski sevgili muhabbetinden bağımsız başka bir sorun bu.
tekrar değerlendirin konuyu bence.
  • neyleyim  (11.07.13 15:14:09) 
25 yaşındayım, hatun kişisiyim. 12 yılı aşkın süredir aynı semtte aynı sitede yaşıyorum ve bu sebepten liseden arkadaşlarımla çok samimiyim. Ayrıca erkek lisesinde okuduğum için söz konusu arkadaşların tamamı erkek. Bu ekipten bir kişiyle bundan 3 sene evvel bi elektriklenme oldu aramızda sevgili olduk sonrasında ve 3 ay kadar bir ilişki yaşadık. Arkadaş grubu hayretler içinde kaldı ama biz çok mutlu ve kendimizden çok emindik o dönem.

Sonrası yapamadık. Ayrıldık. Arkadaşlığımı çatırdadı bir dönem tabii, rahat edemedik falan ama zaman geçince düzeldi herşey. Arkadaşlığımız sanki bir dönem sevgili olmamışız gibi kaldığı yerden devam ediyor şuan. Aynı makara muhabbet, aynı geyik. Şuan benim bir erkek arkadaşım var, arkadaş grubuyla tanıştırdım. Onun kız arkadaşı olsa bende tanışırım hiç problem olmadan.

Bir dönem sevgili oldular diye arkadaşlıkları eski haline dönmeyecek ya da fırsat buldukları her an sevişecekler anlamına gelmiyor kesinlikle.

Kız arkadaşına güvenmeyi dene bence.

Benim erkek arkadaşım bir daha onunla görüşmeyeceksin dese hayatımdan çıkacak olan kişi arkadaşım değil sevgilim olur...
  • kaçanbalık  (11.07.13 15:15:16) 
neredeyse hiç bir şeyine karışmıyorum, ama bu konuda taviz veremem kendimi biliyorum. ayrılma noktasına gelemem rağmen hala ısrar ediyo, ayrılığı göze alabiliyo sanırım. ondan başka kimsede gözüm yok benim, eski kız arkadaşlarımla veya takıldığım kızlarla bütün ilişkimi çoktan kestim.


ona güveniyorum aslında (çevresindekilere güvenmiyorum klişesine girmeyeceğim.) sorun güvenden çok bu kavgaları etmesi, bu kadar ısrarcı olması ve bunlara ek olarak o çocuğun elini tutmuş olması bile canımı acıtıyor. (tabi ki herkesin yaşadığı şeyler vardır ama ben bişeyler yaşadığı insanla görüşmesine nasıl sıcak bakabilirim, çocuğu görsem kan beynime sıçrar.)

bunları yazarken, son yorumları okuyamadım, okuyup genel bi cevap yazarım.
  • leon  (11.07.13 15:15:34 ~ 15:16:33) 
Sevgililer birbirlerinin en yakın arkadaşlarıdır , 4 yıllıl bir ilişkim var ve birbirimiz için iki yakın arkadaşımızdan vaz geçtik , ilişki güzelse ve zarar veriliyorsa vaz geçilmelidir.

İlla herkesin arkadaşları olmalı ama sevgili dediğimiz kişiler her şeylerini paylaştıkları için daha yakın olmalılar , bir çok arkadaşınız olabilir ancak size zarar vermediği sürece.
  • colorwithnotexist  (11.07.13 15:17:42) 
bu ne arkadaşım kaçan balık leonun özetlediği hikayenin baş kahramanı gibi duruyor


  • parten  (11.07.13 15:23:53) 
ilişkisini kessen bile kafasından çıkaramazsın .. banyoda herkes özgür biliyorsun değil mi ? o yüzden klasik bir tük evladı gibi gaza gelme .. her şeyi oluruna bırak doğru insan sensen onun için öteki adamın geçerli bir yanı kalmaz . çocuğu da koydun mu senden rahatı olmaz ..


  • taylor durden  (11.07.13 15:52:01) 
ilişkimizin ilk zamanlarında dakikalarca telefonla konuşuyodu, ayar olduğumu anladıkça konuşmayı kesti.
bana göre değil bu tür ilişkiler, kendimi kaybediyorum.

hatta, eski sevgilimle ben görüşsem ne yaparsın diyorum, şakayla karışık "vururum" diyo...

işte dediğim gibi benim sorunum güven değil. düşüncesi bile çıldırtıyor diyorum, hiç bir arkadaşına karışmıyorum, kısıtlamıyorum, tek derdim bu çocuk.

aylardır konuşmuyorlardı, geçen akşam beraberken aradı çocuk, kız arkadaşımın arkadaşı aldı telefonu müsait değil falan dedi kapattı. çocuk tekrar aradı bu sefer kız arkadaşım açtı normal napiosun falan filan konuştular benim kan beynime sıçradı kavga ettik sonrasında.

arkadaş ortamlarında sevgili olan başka bi çift vardı, onlar da ayrıldı geçen ay ve o ortamlara o çocuk girmiyo. 10 senedir gruba dahil olmasına rağmen.

(28 yaşındayım, ergen gibi yazmışım ama durum bu.)
  • leon  (11.07.13 16:04:37 ~ 16:05:32) 
Sahsen ben de kaldiramam bu durumu. Bence sen de aynisini yap.bakalim o ne hissedecek. Empati bazen kendini anlatmanin en guzel yoludur demis atalarimiz.


  • mahnita  (11.07.13 16:23:16) 
öncelikle şunu belirteyim: bahsi geçen kişi bir meriç. onun için bu konuda hiç toleransın olmasın. gerekirse fırsatını bulup meriçe "sana burdan ekmek çıkmaz" mesajını gayet kendinden emin bir şekilde vermelisin. meriçler sırtlan gibidir. senin kız arkadaşına karşı bir güvensizlik hissettiğini falan sezerse, daha da cüretkar davranır. dikkatli ol.
zaten daha önceden yakınlaş-ayrıl, sonra bidaha yakınlaş, ortamlarda muhabbet, telefonlarda konuşmalar falan varsa birde ortam müsaitse, sıkıntı var demektir.
karikaturistan.files.wordpress.com
  • battal gemalmaz  (11.07.13 17:30:49) 
Hayatından çıkarmayı bu kadar şiddetle reddediyorsa o çocuğa karşı sadece arkadaş hisleri beslemediğini düşünüyorum. Sizin zorunuzla hayatından çıkarsa bile, sizinle ilişkisi bozulur bozulmaz yeniden görüşmeye başlayacağı ilk isim o çocuk olacak. Üzgünüm.


  • pandispanya  (11.07.13 19:50:26) 
üzgünüm ama içten içe ona hala hisleri var.


  • basond  (11.07.13 23:50:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.