[]

Almanya ve ırkçılık

Haberlerden gördüğüm kadarıyla kundaklamaların ve ırkçılığın fazla olduğunu biliyorum.

Ben ilerde Almanya'da master yapmayı dusunuyorum. Uzun boylu, kara saçlı, kara gözlü bir insan evladı olarak sosyal hayatta ırkçılığa maruz kalır mıyım?

www.sabah.de

www.sabah.de

Bu iki haberi görünce merak ettim.

 
Fiziksel bir temas oluyor mu? Oraya okumaya gidip postu deldirmek istemem.


  • raskolnikov2  (10.07.13 19:09:11) 
üniversite ortamında pek olmaz. ırkçılık, ayrımcılık olabilir ama fiziksel bir şey ben duymadım. her yerde tabii psikopat, belalı tipler olabilir.


  • nzessia  (10.07.13 19:23:36) 
berlin'de tramvayda iki kişiyle karşılaşmştım. tip olarak hiç bir şekilde türk'e benzemeyen bir tipim. türkçe konuştuklarını duyar gibi oldum da emin olamadım, kulak misafiri olmaya çalışırken biraz dik dik bakmışım. o da bana baktı, o bakıyor diye ben ona. bi kaç dk böyle "hayırdır birader" babında bakıştık. sonra türkçe konuştuklarına kanaat getirince merhaba diye lafa karıştım. iki dk muhabbet ettik de, ırkçılık gibi şeylerin olduğunu, benim de o sebeple baktığımı, ırkçılık yaptığımı düşünmüşler. böyle şeylerin sıklıkla olduğunu söylediler.

yalnız şunu belirtmeliyim. avrupa'da yaşayan türklerin büyük bir kısmı kültür karmaşası yaşayan, karakter sahibi olamamış insanlar. tanıştığım çok iyi insanları tenzih ederim ama özellikle bi kısım insanlar söylediğim olumsuz özelliklere sahipler. yani aslında türk oldukları için değil, kültür karmaşında boğulup da insan dahi olamayan bi kısım insanlar yüzünden oluyor böyle şeyler. yapılanları hoş karşılıyorum anlaşılmasın buradan. eğitimli olup da oturup kalkmasını bilen birinin ırkçılığa maruz kaldığını duymadım bu arada.
  • dahinnotha  (10.07.13 19:24:23) 
ırkçılık diyemeyiz ama türklere bakış açılarının çok olumlu olduğunu söyleyemem.
2 haftalığına tatil için gitmiştim, karşılaştığım en sık sorulardan biri "buraya çalışmak için mi geldin?"

bence hoş insanlardı, gençleri yaşlılarına göre daha açık görüşlü. alışmış olduklarından farklı bir profille karşılaştıklarında anlatmaya başlıyorlar genelde karşılaştıkları insanları, neden böyle düşündüklerini vs.

genelinin kafasındakinin türk algısı, 2.sınıf işlerde çalışan göçmenler. yadırgamıyorlar ama, varlıklarını benimsemiş durumdalar.
  • kahin ahtapot paul  (10.07.13 19:37:34) 
nereye gittiğine bağlı da değişir biraz. emin ol tr'den daha güvenli.


  • goldentitan  (10.07.13 19:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.