[]

rusça çalışacak kaynak?

selam rusçacılar.

şimdi ben okulda 2 dönem rusça aldım. pek bir halta yaramadı tabi, malum kol gibi dil. ne var derseniz, alfabe selam şu nerede gibi ıvır zıvırlar haricinde 1. ve 2. grup geniş zaman fiil çekimleri var, sıfatlar var, numaralar, в ve на prepositionları falan filan, az çok anlamışsınızdır işte seviyeyi. şimdi devam ettirmek istiyorum, zamanında ispanyolca çalışırken www.studyspanish.com gibi gramer hazineleri ve spanishdict.com gibi deyimler, fiil çekimleri vb. süper bilgileri de içeren sözlükler sayesinde her gün çalışıp nispeten basit seviye kitaplar okuyarak ilerletmiştim. rusça için de benzer kaynaklar biliyor musunuz? google'a yaz çıkar falan demeyin gözünüzü seveyim, aradım taradım bulamadım şu seviyede bana üç beş konuluk değil de tamamen yardımcı olup geliştirmemi sağlayacak süper bir site.

teşekkür ederim.

 
gramer olarak internette "50 derste rusça" isimli kitabı kolayca bulabilirsin. ders ders farklı gramer konularını anlatıyor ve temel rusça olarak gayet iyi.

daha ileri seviye kitap olarak "rusça gramer" kitabı var ayşe pamir dietrich'in. onu da ilk kitabı bitirdikten sonra göz önüne almanı tavsiye ederim.

grameri böyle geliştirebilirsin. ayrıca vkontakte.ru sitesine üye ol, çeşitli gruplara falan katıl, oralarda yapılan paylaşımlarla eğlenceli şekilde şekilde pek çok kelime ve kalıp öğrenebilirsin.

bir de, aksana dikkat et hocam! petersburg aksanı doğru aksan kabul edilir ve aslında zor değildir, çok da basittir. fakat neden zor olan gramer bu kadar iyi öğrenilip, basit olan aksanın bu kadar çarpık öğrenilir anlamıyorum. aksan önemli! yoksa köylü muamelesi yapıyorlar adama.

aksan için mutlaka ve mutlaka seslerin çıkarılış, vurgu, tonlama kurallarını öğren. ilk öğrenmen gereken ve hatmetmen gereken şey bu olsun (rusça gramer isimli kitaptaki ilk derslere bak, orada ayrıntılarıyla var).

ayrıca aksan için bol bol rusça röportaj-film-video izle, şarkı dinle (özellikle rap müzik hızlı ve bol sözlü olduğu için daha güzel öğrenirsin). örnek şarkıcı istersen Баста, Гуф, Ёлка, Кино, Владимир Всоцкий ve sovyet şarkılarını (советские песни) falan dinleyebilirsin. bol bol rusça film izlemeyi unutma.

myagky znak'la biten kelimelerin cinslerini de ezberle.
  • lesmiserables  (07.07.13 03:27:59 ~ 03:43:08) 
online olarak görsel ve işitsel materyal kullanılan bir web sitesi hizmete giren dildir. web sitesi yeni açılmış olup her gün en az 1 ders görsel ve işitsel içerik sağlanarak güncellenmeye devam edecektir. kiril alfabesinden başlayarak kelime, dil bilgisi, testler, işitsel telafuz örnekleri, işitsel ve görsel diyaloglarla devam ederek rusçaya dair en geniş konu anlatımlı bir web site olmayı amaç edinerek tarafımca yapılmıştır :)

girin, kullanın, kullandırın :) eleştirilerinizi yeşillendirerek bana iletebilirsiniz. şimdiden teşekkürler :)
  • ironiden anlamayan dunyasiz  (02.10.14 14:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.