[]

Anestezi teknikerliği vs. Mühendislik.

Merhaba, arkadaşımın kardeşi sınava girdi çocuğun sıralaması 15 bin civarı bir şey. Israrla ygs'den anestezi teknikerliği yazdırmaya çalışıyorlar, bana çok saçma geldi mantıklı mı bu? Maaşlar o kadar iyi mi yani. Sonuçta devlete de baksak bir inşaat mühendisi 3000 tl maaş alıyor. Saçma değil mi ya?




 
Çocuğun kendisi ne istiyo acaba?


  • jpsartre  (06.07.13 23:12:22) 
devlette mühendisin o kadar aldığını bilmiyorlar muhtemelen. bir de anestezi teknikerliğinde ne kadar yükselebilir? bunu sormak lazım aileye. mühendislikte önü kapanmaz. lys sıralaması da öyleyse çok iyi bir sıralama. ( ha mühendislik inşaat istemiyorsa olmasın, parlak bir bölüm değil. itü mezunları bile iş problemleri yaşıyor. )


  • utkucbkc  (06.07.13 23:18:27) 
anestezi teknikerliği, sevmeden yapılabilecek bir iş değil. işsiz kalmaz. ama işe de hergün nefret ede ede gitmemeli.

çocuğun kendi hayatı... kendisi karar verse daha iyi olur...
  • compadrito  (06.07.13 23:19:49 ~ 23:58:42) 
arkadaşım özel hastanede anestezi teknikeri 2000 lira civarı maaş alıyor yükselme gibi bir olayı yok diyor ama tecrübeyle falan maaşı biraz artacakmış hepsi bu. 15 bindeki biri için mantıklı bir tercih gibi gelmedi.


  • cdiyez  (06.07.13 23:43:56) 
Kardesim anestezi teknisyeni
0 tecrube ile 1500 teklif ettiler.
Ama su da var teknikerle teknisyen arasinda hicbir fark yok. Is ayni sorumluluk ayni. Dolayisiyla maaslar da ayni.

Ama gercekten sevmeden yapmasin mumkunse. Hastaya yapacagi ilaclari unutup eve gelip ilaci cebinde gorunce lan ben birini oldurdum uyanamaz ki diye kosa kosa hastaneye gittigini ve neredeyse 1, 5 gun basindan ayrilmadigini biliyorum.

Insaat ise tam piyasasi. Devlet catir catir insaatci aliyor. Her kose basi firma.
Bir de su var insaatci adam 3 4 muhendisin yaptigini yapabiliyor, yapamiyorsa da yaptiriyorlar diyelim. Kisacasi olur imzasi baya para ediyor.
Ama su da var dag basinda santiyede cizmelerle gunleri de gecer, gececek

Bu arada hakikaten cocuk ne istiyormus ben cumlenin sonunu bi turlu getiremedim ama
  • cecilia  (07.07.13 00:06:37) 
Bircok insan kapali ortamda calisamaz, bodrum katta calismaz, kan gormeye, igne migne batirmaya dayanamaz, hasta gormeye dayanamaz, vs.

Zorla yaptirilacak bisey degil bu, para mevzusu hic degil.
Cocuk hastane ortaminda, kapali odalarda rahat olamazsa, depresyona girip hicbir is yapamayacak duruma gelebilir. Bir de bu yonden bakmalilar.
  • el desaparecido  (07.07.13 00:06:37) 
Bende anestezi teknikerliği okumak istiyorum. Anestezi teknikeri maaşları asgari ücretle aynı olduğu söyleniyor. Tabi bu özel hastaneler için. Acaba ne kadar doğru


  • pelinfcbk  (18.10.20 11:24:51 ~ 19:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.