[]

polisin yaptığının yasal dayanağı

taksim'de insanlar toplanınca hemen gelsin tomalar, gelsin biberler. bunun en ufak bir yasal dayanağı var mı? polis suçsuz yere halka nasıl saldırabilir? bu ülkede ne yasalara dayanıyor ki demeyin, sokmuşum bu felsefeye yeter ulan! ne yapmak lazım buna karşı, bir şeyler diyin yemin ediyorum çıldırmak üzereyim.




 
parkına gitmek isteyen halk gösteri yapmış oluyorsa mutfağa su içmeye giden ben de yapmış oluyorum. :/


  • jameskeenan  (06.07.13 19:42:21) 
anayasa 26. madde; resmi makamların müdahaleleri olmaksızın, herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. yani eylem yapmak için izin almak falan gerekmiyor.


  • feykalade  (06.07.13 19:42:45) 
polis vazife salahiyet kanunu madde 16 kapsamında değerlendiriliyor, halbuki madde açıkça polisin kanuni görevlerini yerine getirmesine karşı bir direniş olması halinde, sırasıyla bedeni kuvvet ve maddi güç uygulamasından bahsediyor. ayrıca usulune uygun kullanıldığında/dağıtmak için uzaktan havaya atıldığında biber gazı maddi güç kapsamına girerken, doktrinde sanırım doğrudan kafaya vücuda hedef alınan biber gazı kapsülleri silah kullanımına giriyor.yani polis karşısında onun görevini yapmasını engelleyen biri olduğundan önce bedeni kuvvetiyle durdurmaya çalışır, olmazsa biber gazı tazyikli su kullanır, o da olmazsa kanundaki şartlar varsa silah kullanır şeklinde.
anayasa m.34 ise toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını düzenliyor ve açıkça bu hakkın güvenlik vb sebeplerle bile kanunla kısıtlanabileceğini yani idari mülki amirlerin emriyle kısıtlanamayacağını düzenliyor.bu halde orada insanların toplanması aslında polisin görevini yapmasına bir direniş anlamına gelmiyor zira açıkça anayasayla güvence altına alınmış yalnız kanunla sınırlandırılabilen bir hak var. yalnız kanunla düzenlenir denilen bir hak alanını, emirle, yönetmelikle, tüzükle kısıtlayamazsınız, hukuk devleti normlar hiyerarşisinin anlamı budur.

  • alice practice  (06.07.13 19:48:18) 
bi de şu var:
B. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı
MADDE 34- (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.)
Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
  • jameskeenan  (06.07.13 19:49:26) 
ya o yüzden zaten direnişçilere marjinal, uç grup hatta terörist bile deniyor bu işi meşrulaştırmak amacı ile. bakın ak polis falan demeyin, diyorum ki bu kafadan kurtulmamız lazım. ak polisi kok polisi olmaz bu işin, usulsüzlük yapan herkes cezalandırılmalı. yapacak bir şey yok, hayal dünyasında yaşıyorsun falan diyip direnç kırmaktansa siz de hak arayınız efendim, hepimiz bu kafaya ulaşamadan bir halt olacağı yok.


  • knight of cydonia  (06.07.13 20:03:10) 
ya polis terörünü geçtim eli satırlı insanlar tarafından saldırıya uğruyoruz allahaşkına şu görüntüye bi bakar mısınız www.facebook.com niye kimse müdahale etmiyor kim bunlar?


  • feykalade  (06.07.13 20:14:35) 
kanunlara yönetmeliklere fazla kafa yormayın,kanunları yapanlar onları kendi işlerine nasıl uyduracaklarını da iyi bilirler.
gezi parkı deyince bazıları yusuf yusuf ediyor,paniğin sebebi bu.
koyunları ürkütmenin alemi yok.oturun evinizde,uysal vatandaş olun,yetkilileri ürkütmeyin.
  • izole  (06.07.13 20:30:13 ~ 20:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.