[]

üniversite mi bölüm mü ?

tercih sıralamama karar veremiyorum. uludağ veya kocaeli hukuk mu istanbul veya ege psikoloji mi? cevaplarınızı bekliyorum




 
Hukuk ve Psikoloji ikilemınde kaldıysan idealin yok dmekdir.Taban tabana zıt bölümler.

Hedef yoksa bence hukuk yaz.
  • gorki  (05.07.13 14:14:08) 
mesleğini seç öncelikle. avukat mı olmak istiyorsun psikolog mu? ya da bu bölümlerin diğer iş alanlarına göz at. kendine bir yol belirle, puanın tutan yeri tercih etmektense.


  • nilmiye  (05.07.13 14:14:29) 
bunun cevabini burada kimse veremez ne yazik ki.. hukuk nee psikoloji ne. sizi tanimiyoruz hayattan beklentilerinizi bilemeyiz. 4 sene uni okuyacaksiniz ama okudugunuz bolum ileriki 10 20 30 senelik meslek hayatinizi belirleyebilir.. benzer seyler olsa neyse de hukuk-psikoloji.. bolum sececeksiniz once.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (05.07.13 14:14:36) 
soylenenlerin hepsine katilmakla beraber sunu ekleyeyim. Avukat olan arkadaslarimin hepsi, isinden memnun degil ki aralarinda derece yapanlar da var. Eger bir bayansaniz, pdr derim. Paranin dibine vuruyorlar. Illa da hukuk diyorsan da avukat olma, akademisyen ol, ya da avukat olup en az ing+ bir dil daha bil.


  • Rocky Binboga  (05.07.13 14:19:11) 
yahu tabii ki bölüme göre seçim yapacaksın; zaten saydığın üniversiteler arasında sadece üniversite adı baz alınacak şekilde yapılabilecek bir ayrım yok ki, hepsi aşağı yukarı aynı işte.

çoğu kişi şu üniversite bölüm seçme olayını 4-5 yıllık zannediyor ya, şaşıp kalıyorum. en iyi ihtimalle 50-60 yaşına kadar seçtiğin bölümde aldığın eğitimin izdüşümü olan mesleği icra edeceğinin farkına varıp seçim yapman hayrına olur. hukuk neree, psikoloji nere..

ayrıca bir hukukçu olarak da soruna cevap vereyim; hukuk ciddi ciddi düşünmüyorsan yalnızca "puan iyi" diye seçim yapılacak bir meslek değil. üniversiteden sonraki iş hayatı zor, emek, tempo isteyen; sürekli olarak kendini geliştirmene muhtaç bir iş bu. şimdiden kolay gelsin...
  • treamorg  (05.07.13 14:23:17) 
hukuk


  • lady montana  (05.07.13 14:24:29) 
psikoloji


  • the kene  (05.07.13 15:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.