[]

atatürk arboretumu

merhaba,

bir iki hafta sonra bir hafta sonu atatürk arboretumunu ziyaret edesim var.

beşiktaş'tan 42T'ye binip gideceğimi biliyorum. beşiktaştan ne kadar sürüyor ? bir de giriş ücreti ne kadar haftasonu için, rezervasyon lazım mı ?

haftasonu çok kalabalık olur mu ? ramazanda fazla kalabalık olmaz diye düşünüyorum ? bir şeyler satılıyor mu orada ? oradaki ağaçların meyveleri veya sebzeler filan...

bir de kaç saat ayırmak makbuldür ? en geç saat 20.00 gibi beşiktaşta olmamız gerekiyor. ona göre gideceğiz arboretuma.

saygılar, sevgiler.

 
haftasonu sadece bilmem ne uyeleri girebiliyor, hafta ici de 6'ya kadar acikti diye hatirliyorum.


  • nawres  (04.07.13 11:24:35) 
tüh ya :( 350 liraymış o üyelik.

forum.donanimhaber.com


burada güzel bilgiler buldum, 2012'den kalma olsa da bir fikir verir.

_____________


Ziyaret
Atatürk Arboretumu hafta içinde ve hafta sonunda ziyarete açıktır. Hafta içi kişibaşı sivil 4 TL , öğrenci 2, hafta sonu sivil 10 TL, öğrenci 5 TL dir. Serbest giriş kartı da ücret karşılığında yıllık verilir ve aileye geçerlidir. Her yıl yenilenmesi gerekir. Giriş Kartı başvurusu için başvuru formunu doldurursanız , başvurunuz değerlendirilecektir.

Okul, kulüp, şirket, dernekler gibi grup ziyaretleri ücretli olup, önceden telefonla randevu alınması gereklidir. Gruplara gezi başlangıcında arboretum ve bitkiler hakkında bilgi verilir.
Randevu almak için 0(212) 2261929 nolu telefonu arayabilirsiniz.

______________

denmiş konuda, arayıp sormak en iyisi.
  • fakyoras  (04.07.13 11:31:32 ~ 11:40:03) 
sadece üyeler girebilir diye bir şey yokmuş. fotoğraf çekimi için 1 ay önce telefonla ulaşıp bilgi almaya çalıştım ama kimseye ulaşamadım, oraya kadar gidip görerek öğrenmiş oldum ki çocuğunu kapan gelmiş, biraz fazla kalabalık gibiydi ayrıca.


  • gok gurultusu kalpli kadin  (04.07.13 11:47:11) 
Benim bildiğim kadarıyla giriş ücreti çok cüzi bir rakam 2 tl gibi. Beşiktaş'tan 1 saat net çeker gibime geliyor o yol. Kalabalık olmaz, kaç saat ayıraağınız neler yapacağınıza bağlı. 2-3 saat yeter ama rahat rahat.


  • fapple  (04.07.13 12:11:45) 
1 ay önce gittik hafta içi. En kısa yol Taksim metrosu ile son durağa gidip oradan kalkan bir otobüse binmek. Çok araştırıp bu yolu bulmuştum.
Bir şeyler satılmıyor. 2-3 saat yeterli gibi. Giriş ücreti olarak cüzi bir para vermiştik. Öğrenciyiz.

  • hicunutmam  (04.07.13 12:35:46) 
İki gün önce gittim.

*Metroyla son durak Hacıosman'da inin. Metrodan çıkar çıkmaz 42HM'ye binin. 15 dakikalık bir yolculuk sonrası Kemerburgaz durağında inin. Tam karşınızdaki caddeden bir 10 dakika kadar yürüyün, sol tarafta göreceksiniz.
*Gezi süresi size bağlı.Biz 12de girip, 5te çıktık ama adım atmadığımız yeri kalmadı nerdeyse. Göl kenarında uzunca bir süre oturduk. Onun dışında 2,5 saat genel bir gezi için yeterli. 4ten sonra ziyaretçi sayısı arttı ama içerde hava gayet serin, çok sıcak değil zaten.Girişe arkanızı verdiğinizde en sağ ve en soldaki yollar göllere çıkıyor. Diğer yollar bildiğimiz orman :)
*İçeride bir şey satılmıyor. Girişte 'Yanınızda yiyecek içecek var mı? İçeride yasak.' diyorlar o kadar. Ama içeride piknik yapan bile gördüm. Çünkü denetleyen yok. Temiz hava ve yürümek baya acıktırıyor, atıştıracak şeyler götürün.
*Çıktığımda dikkat edebildim, girişteki fiyat tabelasında haftasonu ücreti yazıyordu (haftaiçi fiyatının -tam 4, öğrenci 2 tl- iki katı kadardı. ) Sanırım o yıllık üyelik haricinde de haftasonu ziyarete açık artık. İnternetten telefon numarasını bularak arayabilirsiniz. Buraya da yazarsanız sevinirim, çünkü bir daha gitmek istiyorm :)
*Kesinlikle gidin.
  • violetsky  (04.07.13 12:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.