[]

pc den 5 ay önce silinen bir dosya o kadar şey arasından çıkar gelir mi?

ya şimdi biz bir video dosyasını sildik diyelim shift delete ile, 3 ay sonra veya 5 ay sonra bu dosyayı tekrar bulabilir miyiz bu silinen dosyaları geri getirme programlarıyla? ancak hani pc mizde gayet faal her gün yüzlerce şey dönüyor, sürekli açık sürekli farklı birşeyler yapıyoruz falan. ya benim aklıma takılan biraz paranoyakça ama şimdi benim laptop u biri çalsa 4-5 ay önce shift delete sildiğim word veya video dosyasını bu programlarla bulup çıkartabilir mi? bunun ihtimali ortamala olarak nedir ki?




 
valla bu tarz bi işlemi fahiş fiyatlara(gb'ına göre değişiyo ama 1-2 milyardan bahsediyorum) yapan firmalar var.

yani demek ki olabilir.
  • szqnn  (07.03.09 02:47:08) 
bunu yapmak mümkün;

(bkz: easy recovery)
(bkz: getdataback)

gibi programlarla fazla zahmete girmeden harddisk formatlanmış olsa da dosyalar geri getirilebiliyor. tabi bu noktada dikkat edilecek nokta silinmiş verilerin yerine başka verilerin yazılmamış olması...
  • cisegu  (07.03.09 02:52:44) 
çıkartamaz.
3 ay ya da 5 ay faal olan bir pc'de elli kere üstüne bir şey yazılmıştır.

  • thefirstfbli  (07.03.09 02:54:53) 
kıllandım şimdi ben de bak. nasıl silinen veriler kolayca bulunuyor yav. bunu kökten çözen programlar falan yok mu?


  • sederan  (07.03.09 08:45:06) 
recover my files diye bir program var, neredeyse ilk silinen dosyaya kadar bulabiliyor ama laptopunuzu söylediğiniz kadar aktif bir şekilde kullanıyorsanız, dosyayı çok düşük bir ihtimal bulabilirler ama kurtarma imkanları olmayacaktır diye düşünüyorum.

İhtimali ise dosyanın üzerine yazılıp yazılmaması belirler; bu program o dosyanın üzerine yazılıp yazılmadığını ve kurtarma ihtimalini de belirtir.
  • makarnaci  (07.03.09 09:16:26) 
cevaplarınız için çok sağolun ama benim aklımda şey var; şimdi ben bu " recover my files " programını kursam o aradığım dosyaları bulsam bir de, tekrar yüklesem bilgisayara ve tamamen silme programıyla kaldırsam sonsuza dek silinir mi dosyalar?

yani bir de ilk cevapta szqnn arkadaşımızın dediği şey var, bunlar geri getirme programları dışında geri getirilebiyor mu? yani bazı şirketler 10 yıl önce de silinmiş olsa istedikleri her türlü veriyi bulabiliyorlar mı?

ya çok fazla soru olacak ama; peki ben bu dosyaları " recover my files " programıyla bulamazsam tamamen silinmişler midir? bunun geri dönüşümü imkansız mıdır? o şirketler bu dosyaları bulamaz mı? şimdi diyeceksiniz " ne abi bu devlet sırrı mı vardı bilgisayarında " ama hem bana hem de sözlük camiasına yararlı olur diye düşündüm. bilgisayarında çok önemli veya çok kişisel bilgiler saklayan kişiler içinde faideli bir soru cevap olacağını düşünüyorum. cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • kalim  (07.03.09 09:37:24 ~ 09:39:30) 
  • dehri  (07.03.09 12:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.