[]

Canon eos 600d VS. Nikon d5100

Arkadaşlar selam,

Dslr'e geçen çoğu kimse gibi, Nikon'mu Canon'mu ikilemini yaşıyorum. Giriş seviyesi bir kullanıcı olarak, giriş seviyesi makineler içerisinde canon eos 600d ve nikon d5100'den birini almayı düşünüyorum. Uzun süredir internet üzerinde bir çok yorum ve incelemeye baktıkça kararsızlığımda büyüdü.

Muhakkak ikisininde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ben, hobi olarak fotoğrafçılık yapıp bir kursa katılmak, zaman içerisinde de ilerletmek istediğim bir uğraşı maksadıyla makine alacağım. Fotoğraf kalitesi, vidyo'dan çok daha mühim benim için. Şehir ve makro çekimler yapmayı düşünüyorum. Gece çekimleri de benim için önemli bir kıstas, zira gündüzleyin akıllı telefonla bile güzel fotoğraflar çekiliyor. Lens konusuna gelirsek, bir süre kit lensi kullanacağım. Dolayısıyla ekstra bir lensi hemen almayacağımı da hesaba katalım. eos 600d ve d5100' arasında beni düşündüren şeyler ise, nikon'un makine üzerinde af motoru olmaması ve internette gördüğüm fotoğraflar üzere d5100' ile eos'dan daha keskin, daha sıcak renkler ve daha başarılı makro fotoğraflar görmüş olmam. Tabiki bu fotoğraflar yanıltıcı da olabilir.

Fiyata gelirsek, hemen hemen aynı fiyatlarda satılıyorlar. Dolayısıyla fiyatı kıstas olarak ele almayalım.

kiyas.la

Şimdiden teşekkürler.

 
valla şehir ve makroda Nikon tercih et diyorlar genelde. Ben 600d kullanıyorum gayet memnunum ama benim fotoğraflarım genelde konser ağırlıklı.. Photoshop kullanmayacağım dersen iyice karşılaştır derim.. Eğer photoshop biliyorum dersen eos al derim..

www.flickr.com

aralarında birkaç orjinal işlenmemiş foto var misal olsun diye yolladım
  • veilofsin  (03.07.13 11:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.