[]

Bölüm/Üniversite

Sorum çok net olacak. İyi bir üniversite normal bir bölüm mü yoksa normal bir üniversite iyi bir bölüm mü?

(çok net olmadı ama sayısalım mühendislik istiyorum)

edit: Örnek veriyorum. Fsm üniversitesi bilgisayar veya inşaat mühendisliği yıldız teknik istatistik veya matematik

 
specify it.


hangi üniversiteler ve bölümler?
  • mutevazi  (01.07.13 23:17:45) 
Çok iyi bölümler haricinde iyi okul normal bölüm


  • phoenixboy  (01.07.13 23:18:18) 
iyi üni, normal bölüm. ama normal bölüm kötü değil.

bölüm olarak ver ama bence yine de.çünkü mesela itü cevher müh vs kocaeli elektrik-elektronik de kocaeli alır bence.
  • utkucbkc  (01.07.13 23:19:36 ~ 23:21:00) 
çok çok iyi bölüm ( tıp,hukuk vs. ) dışında bence üniversitenin iyi olması daha önemli.Boktan üniversitenin derdi bitmiyor.


  • gorki  (01.07.13 23:23:08) 
her zaman ilk önce üni gelir.


  • gates  (01.07.13 23:34:01) 
Açıkcası okul ismi önemli diye düşünüyorum, fakat bu sosyal bilimler için geçerli deneyimlerim bu yönde. Fen bilimleri belki farklıdır.

Benim gözlemlediğim şu: sadece okul ismi ile işe girerken elenen veya öne geçen insanlar var. Tercihiniz biraz da bölüme bağlı olabilir ama. Eğer idealiniz olan bir bölüm yoksa ya da çok nefret ettiğiniz bir bölüm yoksa, okul ismi daha ön planda bence. Çünkü piyasada iyi okul mezunları, büyük kurumsal firmalara girmede daha avantajlı kesinlikle. Daha normal bir üniversitede anca çok iyi bir ortalamanız olması lazım dikkat çekmeniz için (Bir de staj, sertifika vs ile destek)

edit: Bazı iş yerleri, ilanlarında belli üniversitelerin isimlerini bile yazabiliyor, sadece oralardan başvuru alıyorlar.
  • engiribord  (01.07.13 23:35:37 ~ 23:39:21) 
Çok iyi bölümler haricinde iyi okul normal bölüm
phoenixboy+1

  • jimjim  (01.07.13 23:38:57) 
türkiye'de kesinlikle iyi okul/normal bölüm. ülkenin hali bu. aslında diğeri asıl olması gereken ama böyle maalesef.


  • siyahliadam  (01.07.13 23:45:22) 
çok dandik bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım ios developer oldu paraya para demiyor.
top 3 okuldan istatistik mezunu olan arkadaşım, kurumsal firmada müdür oldu, onun da iyi geliri var.

dandik okuldan istatistik mezunu olursan hiçbir bok olmaz, ama iyi bir üniversitede ne okursan oku şansın daha yüksek olur.
  • kafkef  (02.07.13 00:05:48) 
itude cevre muhendisligi okumak yerine osmangazi'de makine okumayi yeglerim. universite kotu derecede olmadiktan sonra (yeni acilan boktan okullar gibi) orta derece okul, iyi bolum derim.
muhendislikler genel anlamda iyi kabul edilmese de (tipin yaninda) iyi muhendislik kotu muhendislik var. (iyi kotu meslek acisindan degil de toplumsal bakis acisi is bulma olanagi ve puanina gore)

misal makine insaat kimya endustri elektronik elektrik mekatronik gibi muhendislikler genel anlamda iyidir. bunlari zaten itu odtu bogazici koc bilkent gibi yerlerde okumak kolay degil.
ama sirf bu okullarda okuyacagim diye gidip ilgin olmadan sirf yazmak icin jeofizik falan yazmanin bir manasi yok.

ortalama okul iyi bolum diyorum.
  • bohr atom modeli  (02.07.13 00:37:17 ~ 00:38:16) 
iyi okuldaki normal bölüm, kötü okulda okuyacağın iyi bölümle alakalı ise iyi okul. yani atıyorum odtü de kimya oku ama 1992 de açılan okullarda malzeme müh. okuma.


  • wishmaythşngs  (02.07.13 02:16:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.