[]

abd vizesi için seyahat sigortası

son zamanlarda abd'den vize alan, başvuran, bu işleri iyi bilen ya da sigortacılık yapan birileri varsa şu seyahat sigortası konusunda beni bi aydınlatıversin. her yerde farklı bir bilgi var. kimi şirket diyor ki 3 ayda bir giriş çıkış yapmak lazım. ulan bir yıl orada kalacam ben sizin keyfiniz yüzünden gir çık mı yapıcam sürekli. kimi diyor ki abd için özel vize yok schengen yapalım mı. oldu canım başka. vazgeçecem neredeyse o kadar bıktırdı şu sigorta işi.




 
1 ay once benzer sorunla karsilastim, aldigim bilgiler su sekilde;

yurtdisi sigorta paketleri 2ye ayriliyor.
1. kanunen ulkeye giris yaptiktan sonra 90 gun gecerli olan sigorta
2. normal saglik sigortasinin yurtdisini kapsayani

1 numarali icin, 80-100 lira birsey oduyorsun 1 yil icin. ancak ulkeye girdikten sonra 90 gun gecerli, sonraki gunler basina bir sey gelirse giris tarihinden sonra 90 gunu gectiysen gecmis olsun. bu yuzden ucuz.

2 numaralida ise, normal saglik sigortasi yaptiriyorsun, yurtdisini da kapsasin dedigin zaman 1500-2000 liraya cikiyor yillik ucreti.

1 numaraliyi yaptirinca da vize veriyorlar, ancak 90 gunden sonra sigortan olmuyor.

2 numaraliyi yaptirinca bir miktar hafifliyorsun(maddi olarak) ama guvendesin.

gitme amacin neyse, ona gore iyi dusunup birini yaptirabilirsin.
  • ekyil  (28.06.13 14:59:04) 
ekyil arkadaşın anlattığı 2. pakede dahildim.
6 ay için yaklaşık 600 lira flan ödedim. tr'de neredeyse hiç doktora gitmemiş ben orada acil bir durumdan dolayı gitmek durumunda kaldım. ya sağlık sigortası olmasaydı? bana çıkardıkları 4 binlik faturayı tıpış tıpış öderdim.
hele hastanede 2-3 gün yatma durumunuz flan olursa bir araba parasına çıkıyor masraflar.
maddi durumunuz varsa en kapsamlısından sigorta yaptırın, ne zaman ne olacağı belli olmaz. amerika'da sağlık hizmetleri inanılmaz pahalı.
  • bugategonline  (28.06.13 15:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.