[]

ingilizce çok küçük tercüme edin pls

Making comments
We have covered a lot about lists. Let's change gears and do some styling. If you recall, HTML is the skeleton of the webpage, and CSS lets you give the skeleton some skin and makeup.

But it is possible to do some inline CSS. This simply means we can do some styling in our HTML file without worrying about a separate CSS file! We'll learn this first because it will make learning CSS a lot easier later.

Before we dive into fonts, it's important to learn about making comments. You can include little notes in your HTML code that the browser won't display. But it will be in the code to help you remember why you did certain things.

Instructions
Comments start with <!-- and end with --> like this:

<!-- This is an example of a comment! -->

Make the text on line 1 into a comment. Leave the text on line 3 alone!


ingiliş finiş oldu bende bi el atsak :D bana nediyor burada

 
yorum eklemek

listeler hakkında çok şey anlattık, şimdi de konuyu değiştirip tasarım işlerine bakalım, hatırlarsanız HTML websayfasının iskeleti idi ve CSS iskelete deri ve makyaj kazandırır.

ama sayfaya gömülü CSS yapmak da mümkündür. Bu basit olarak HTML dosyamızda ayrı bir CSS dosyası olmadan tasarım yapmamıza olarak sağlar. En başta bunu öğreneceğiz çünkü sonrasında CSS öğrenmemizi çok kolaylaştıracak.

Fontlara girmeden önce, yorum eklemeyi öğrenmenin önemli olduğunu belirtelim. HTML kodunuza tarayıcının göstermeyeceği küçük notlar ekleyebilirsiniz. Ama kodda oldukları için sonrasında neden bazı şeyleri yaptığınıza dair hatırlatıcı görevi göreceklerdir.

Açıklamalar
yorumlar <!-- ile başlar ve --> ile biter. Şunun gibi;

<!-- Bu bir örnek yorumdur! -->

Line 1 deki metni yoruma dönüştürün. Line 3 deki metne dokunmayın!
  • vrykolakas  (25.06.13 17:45:31 ~ 22:31:11) 
son cümleyddi işte yanlıs olan bende basdtan sona yanlıs anlıyorum sanmıstım.


  • lord  (25.06.13 17:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.