[]

Sağlıklı beslenmek için meyve yemek doğru mu?

Bugüne kadar çikolatadır, cipstir, kektir, koladır, krakerdir ağzımdan eksik olmadı.

yemek aralarında bir şeyler atıştırmak istediğimde bu tarz şeyler çok tükettim. özellikle de çikolata.

fakat son bir aydır ilerleyen yaşlarda sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için tüm abur cuburu bıraktım. onun yerine meyve yiyorum. genelde şeftali, yeşil elma, muz, armut, ayva, portakal, erik gibi meyveler. su dışındaki tüm içecekleri de bıraktım.

sizce bu meyvelerin de zararı olur mu? sonuçta meyvelerde de şeker oluyor ancak yine de abur cubur kadar zararlı değildir herhalde. meyve de yiyemeyeceksem ne yiyeyim?

son olarak canım arada çok dondurma çekiyor ve haftada bir de olsa yiyorum. şu algidanın hazır dondurmalarından. ama çok zararlı derseniz dondurmayı da tamamen bırakabilirim.

en çok karşılaşmaktan korktuğum hastalık ise babamda da olduğundan şeker hastalığı. özellikle şeker hastalığına yakalanmamak için tavsiyeler verirseniz iyi olur.

 
fazla kalori insani yaslandirir, hasta eder. ama fazla kalori alacam diyorsan cikolata cips yerine meyveden al. en azindan icinde vitamin de var.


  • the kene  (23.06.13 21:40:11) 
meyvedeki şekerin fazlası tahmin ettiğin gibi iyi değil. o konuda haklısın. meyvedeki şekerden uzak durmak istiyorsan da vitamin hapı kullan.


  • esmer  (23.06.13 21:48:21) 
meyve konusunda çok abartmamak gerek. şeker oranı yüksek meyveler yerine, daha az şekerli olanlarını tercih edebilirsin. 3 porsiyonu da geçme. aç karnına tüketmeye dikkat et. çerez de yiyebilirsin, abartmamak şartıyla. kahvaltıda bile yersin işte. ceviz, badem, fındık vs. tuzlu olmayanlarını tercih et. bitki çayları da olur. şekersiz içmek şartıyla, pek çok çay çeşidi var. onları da abartma elbette.

dondurma konusuna gelirsek; gerçek dondurma bulursan afiyetle ye. yine abartma. aoç dondurması gibi. yaz kış yeme şansın var. yine abartma diyeceğim.

şeker hastalığı konusunda şu an için yapabileceğin en iyi şey, beyaz un ve pirinç pilavından, hamurlu tatlılar vs. den uzak durman. aklıma gelenler bunlar.
  • oinone pe  (23.06.13 22:21:35 ~ 22:24:33) 
abur cuburu bırakmanızdan dolayı sizi tebrik ederim. kendiniz için en hayırlı işi yapmışsınız.

www.youtube.com

ingilizce biliyosanız ve vaktiniz varsa, bu videoyu seyredin, seyrettirin.

ingilizce bilmiyosanız ve/veya vaktiniz yoksa, sonucu söyleyeyim ben size:

günde iki porsiyondan fazla meyve yemeyin. sebzeye yüklenin. sizin şeker hastası olma ihtimaliniz, diğer insanlara göre %30 daha fazla.

mesela üzümü abartmayın. incir aynı şekilde. yani çok tatlı meyveler değil de, biraz ekşi meyveleri tercih edebilirsiniz.

şeker hastası olmak istemiyosanız, her gün en az bir saat yol yürüyün...
  • compadrito  (23.06.13 22:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.