[]

yavru kedi bakimi

chinchilla cinsi bol tuylu 2 aylik bi yavru kedi var, 2 gun oldu alali, daha once hayvan beslememistim hic, bi defa iki tane japon baligi aldim onlar da 1 hafta sonra olduler, cope attim, neyse konuya donelim.

kedi tuvaletini yaptiktan sonra arka kismi cok kotu oldu, bok icinde kaldi resmen, kuyrugunun alt kismina da yapismis biraz, ne yapmaliyim?

hergun bunun bokuyla ugrasilmaz, bi yolu vardir mutalaka?

bi daha vurguliyim da, kedi cok tuylu, yani biseyler yiyince de yuzune falan bulasiyo..

 
kakası bulaşacak kıvamdaysa bi sorun var zaten, neyle besliyorsunuz?
parazit aşısı yapıldı mı?

  • uyuzcan  (03.03.09 23:52:07) 
annesi olsa hemencecik öğretirdi ona kendisini temizlemeyi ama annesinden ayrıldığı üzere zamanla kendisi içgüdüsel olarak temizlenmeyi öğrenecektir, merak etmeyin.. şimdilik ıslak bezle siliverin.. (kolonyalı mendille değil ama sakın..).. bu işlemi yaparken de elinize hijyen açısından bir doktor eldiveni giymeniz daha güvenli olur.. olmazsa da iyice yıkayın elinizi, çünkü bu sevimliciklerin kakaları bayağı bir tehlikeli olabiliyor insanlar için..

ha bir de uyuzcan'ın dediği gibi, eğer çok sıvıysa kakası, süt veriyorsunuz sanırım.. genel kanının aksine aslında içine çok miktarda su katılmamış süt, tüm yaştaki kedileri için iyi değildir..
  • vercingetorix  (03.03.09 23:52:23 ~ 23:53:43) 
tecrübeli büyük bi kedi bulun. onunla 1-2 ay takılsın. büyük olan yol yordam öğretir ona.


  • redstreak  (03.03.09 23:56:08) 
onunde kuru mama, islak mama, sut ve su var, cogunlukla sut iciyo, arasira da islak mama yiyo.

sut yarim yagli ve su katilmis.

asisi da yapilmis diye biliyorum, iki gun oldu alali, pazar gunu tekrar getirin dedi veteriner, kontrol icin.

islak pamukla silmeye calistim ama kurumus ve yapismis, cikmadi..
  • nawres  (04.03.09 00:01:10) 
şimdi işin gerçeği şu ki, gözünüzü korkutmak istemem ama, kendinizi hazırlayın diye söylüyorum, kedinin en hassas olduğu aylar bu önünüzdeki birkaç ay.. hem cins, hem yavru.. veterinere sıkça gitmenizde ve tavsiyelerini dinlemenizde fayda var.. yalnız bu durumda veteriner seçimi çok önemli, çünkü kimse alınmasın ama, çoğu veteriner fazlaca paragöz.. olmadık olmadık şeyler çıkarıp, aynı etkide daha ekonomik yöntemler varken, genelde pahalısını dayatmaktan yana oluyorlar.. bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.. bizim başımız çok ağrıdı, sizinki de ağrımasın..


  • vercingetorix  (04.03.09 00:05:15) 
süt vermeyin, hatta bir süre sadece kuru mama verin derim ben. (veterinere gidene kadar en azından)

temizlemeye gelince, etrafa bulaşacak değilse bırakın kendi temizlesin.

son olarak, kediler kesinlikle yıkanmaz diye bir kural yoktur. ama gayet travmatik bir durum olacağından (daha birbirinize alışamadığınız için söylüyorum bunu) son çare olarak düşünün. eğer yıkamak zorunda hissederseniz, vücut sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta su kullanın ve tüylerini kesinlikle ıslak bırakmayın.

not: veteriner değilim.
  • uyuzcan  (04.03.09 00:09:36) 
çinçilaların tüyleri çok olduğundan boklar kıçında kalabiliyor bu sorun ilerde de başınıza gelebilir. bazı kediler titiz oluyor tertemiz yapıyor heryerini, bazıları da pek sevmiyor ayda yılda bir temizliyor kıçını. etrafa bulaşacak kadar pis kalıyorsa ıslak bezle yüzeysel siliverin yeter. yıkamaya yağlamaya falan hiç girmeyin. yavru kedi + kış aylarındayız + bol tüylü bir cins = sakın yıkamayın.


  • robin crusoe  (04.03.09 01:57:02) 
sakın ama sakın yıkamayın. nemli bir bezle silebilirsiniz. kısa bir süre içerisinde kendisini temizlemeyi öğrenecektir. 2 aylık kedi anne sütünden kesilmiş demektir, bu durumda süt vermenize gerek yok. hatta su katılmıs olsa da vermeyin. cok istiyorsanız yogurt ya da ayran verin. mama olarak royal canine kitten diye bir mama var. hem cok sevecek hem de tüm sindirimi düzenleyecektir. yaş mamadan da 6 ay oluncaya kadar kacının. özellikle bagırsakları hassas kedileri çok zorlar.
dedigim gibi temizlenmeyi öğrenecektir kısa sürede. panik olmayın ama iyi bakın :)

  • radius  (04.03.09 09:55:45) 
Benim kedim de Chinchilla, ben de aynı olayları yaşadım.
Maalesef havyancıkları pet-shoplarda az besliyorlar, dışkılaması az olsun diye. Bir de belli ilaç ve vitaminlerle yaşatıyorlar, kedicik yuvasına gelince yemek bol ama vitamin ve ilaç desteksiz olarak ilk önce motoru bozuyor, eğer dikkat etmezseniz birkaç hafta içinde sizlere ömür.
Şimdi birkaç tavsiye:

* sadece kuru mama ve su, yaş mama olmayacak, ev yemeği olmayacak
* popoyu kakanın akabinde ılık suyla yıkayıp düşük devirli saç kurutma mak. ile kurutmanız lazım
* popo kısmının tüylerini kendi kendisine tam manası ile temizlemeye muvaffak oluncaya kadar biraz kısaltınız, biliyorum komik gözükecek ama hem yapışma ihtimalini azaltıyor, hem de siz ılık suyla bile yıkasanız soğukalgınlığı ihtimali var, kısa tüy daha çabuk kurur

Biz hayvancağızı böyle kurtardık, şimdi 12. yaşını kutluyor.
Kolay gelsin...
  • SiyamkedisiZorro  (04.03.09 13:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.