[]

Kemana başlasam mı?

Merhaba, yaklaşık 9 aydır piyano çalışıyorum işte seviyem nedir derseniz, ludovico einaudi-primavera, le onde vs. çalabiliyorum. Şimdi benim bir kuzenim var kemana başlamak istiyor yalnız çok utangaç bir çocuk, sen de gel diye tutturdu, ben de çok severim kemanı ama karıştırmaktan korkuyorum. Ne yapsam ki?




 
keman perdesiz olduğundan piyanoda öğrendiğiniz şeyler birden uçup gitmiş gibi gelebilir kulağınız yoksa. piyano çalmak daha kolay. kemanda zorlanırsanız demoralize olmayın. ama yine de tercih sizin.


  • ben smyrna  (23.06.13 00:05:32) 
başla işte ne güzel. ne zararı olacak ki


  • cemlemikonusuyorsun  (23.06.13 00:14:04) 
piyanoda çok ilerlemeyi düşünüyorsanız, bilemem. ama piyanoyu sadece kendinizi mutlu hissetmek için çalışıyorsanız, kemana başlamanızda ne gibi bi sakınca olabilir ki?

beyin bilebildiğimiz en muhteşem organ. (şu evrendeki en muhteşem organ yazacaktım ama, belki dünya dışı yaratıklarda daha kallavi organlar vardır diye böyle yazdım).

dolayısıyla, bir yandan piyano öğreniyorken, bir yandan keman da öğrenebilir beyin. iş sadece çalışmaya bağlı.

tabii beyin derken, burada beyinciğin hakkını da teslim edelim. müzik aleti çalarken, beyincik de muhteşem bi rol üstleniyo. bütün koordinasyon gerektiren hareketleri, müziksel cambazlıkları yönetiyo.

sonuç: canınız keman öğrenmek ve çalmak istiyo mu? kuzeni boşverin. sizin canınız keman öğrenmek ve çalmak istiyosa, başka bir gerekçeye ihtiyaç yok.

gidin ve öğrenin.
  • compadrito  (23.06.13 00:25:57 ~ 00:27:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.