[]

istanbul ulaşım kartı

istanbullu değilim. arada bir gidip geliyorum. elektronik ulaşım akrtı almak daha mı mantıklı? boş kart 7 tl.ymiş. basınca ne kadar? kartsız metroya binmece ne kadar? aylık ikiyüz falan alamam. ayda yılda bir kullnıcam zaten.

vapurlarda da geçerli mi bu? jeton 3 liraymış. kart basınca ne kadar düşüyor?

metro, metrobüs, tramvay, otobüs ve vapur dahil mi bu karta?

 
kart basınca 1,95
hepsinde geçerli...

  • ne nicki be  (21.06.13 12:00:17) 
kartın ömrü ne kadar?


  • dahinnotha  (21.06.13 12:00:53) 
ömrü sınırsız. doldurdukça kullanıyorsun.


  • nesilsiz  (21.06.13 12:04:19) 
metrobuste kartta bassan 3tl düşüyor, öğrenci kartında 1 tl.


  • feodal moruk  (21.06.13 12:11:39) 
öğrenciyim ben, öğrenci kartı alabilir miyim? burada mı yaşamalıyım onun için? anında çıkıyor mu kartlar?


  • dahinnotha  (21.06.13 12:16:14) 
kart basınca 1,95 değil de 2,95 olması lazım. sanırım istanbul'da bir üniversitenin öğrencisi olman gerekiyor öğrenci kartı için ama emin değilim. anonim kart her yerde satılıyor, hemen alabilirsin evet. öğrenci kartında da biz randevu almıştık ama kimse bakmıyor bile randevuya. fotoğrafı neyin verdik, makinadan bastılar hemen.

en mantıklısı kart almak. bunun haricinde jeton ya da birgeç, ikigeç gibi şeyler alabilirsin ki hepsi karttan pahalı olur. en iyisi kart. "e aynı para nerdeyse, niye jeton yerine kart alayım?" dersen şöyle: kartta aktarma avantajı var. 2 vasıta kullandın diyelim, toplamda 2,95 + 1,50 ya da o civar bir şey ödersin. jetonda 3 + 3 toplamda 6 lira gider.

jeton bazı yerlerde geçmiyor. ayrıca her geçtiğin yerde jeton almaya kalksan şıngır şıngır bozukluklarla gezmek zorunda kalırsın. bi de hep kalabalık oluyor jetonmatikler, hiç gerek yok uğraşmaya.
  • der meister  (21.06.13 12:16:31 ~ 12:17:40) 
istanbulda bir uni ogrencisi olmana gerek yok. ogrenci kagıdı getirdikten sonra tüm okullar oluyor.


  • feodal moruk  (21.06.13 12:29:17) 
pekala, nereden alacağım öğrenci kartını? diğerini direk alabildiğimi biliyorum. öğrenci kartını anında alabilr miyim? yakınsa deneyeyeim, ben sirkeci taraflarındayım.


  • dahinnotha  (21.06.13 12:40:54) 
angaralı kardeşim herhangi bir kart dolum yerinden alabilirsin.
bu kartın ömrü sınırsız. doldur kullan.
eğer öğrenci isen öğrenci kartını al ucuza binersin her bir şeye.
  • seyduna6687  (21.06.13 13:17:40) 
kadaköy'deki iett için al randevunu git. randevusuz gitsen de olabilir sıra olup olmadığına baktı; beşiktaş'ta randevuyu sormuyorlar bile. gereken şeyler iettnin sitesinde yazıyor bir bak. öğrenci belgesi ve fotoğraf gerekiyor diye hatırlıyorum. çıkart dursun cebinde yoksa çok pahalı oluyor


  • ack3000  (21.06.13 13:23:31) 
öğrenciysen öğrenci kartı al baya avantajı olur.öğrenci belgesi al.sonra internetten falan randevuyla hallediyorsun kolay iş bazı iett yerleri cumartesi de açık oluyor.


  • high hopes of the sozluk  (21.06.13 13:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.