[]

Erdoğan'ın G*tünün Kılı olduğunu iddia eden vatandaşla eşit sayılmak

Demokrasi midir şimdi bu?

not: oy hakkından bahsediyorum

www.facebook.com


@bysb
Ben eşit olmak istemiyorum demiyorum, sadece demokrasi ve oy hakkı belli bir idrakin üzerinde olan insanlara verilir bunu hatırlayalım diyorum.

bkz. 18 yaş sınırı

Yani açıkça görülüyor ki bu kadının beyni, eleştirel kapasitesi..
benim 12 yaşındaki kardeşimden daha fazla değil.Demokraside bu kadının oy hakkı yoktur. Beraberindeki binlerce insanın da ondan farklı olduğunu düşünmüyorum.



@fraise,

Ben de diyorum ki gerçek demokrasilerde Türkiye gibi ülkelerde herkes eşit olmamalı, ve hatta seçmen olabilmek için belli şeyleri bilmek zorunda olmalı insanlar , vatandaşlık sınavına tabi tutulmalı. Zira 18 yaş her şey değildir.

@kuul,

Evet şimdi senden okuyunca öyle olduğunu anladım. Ama hiç fark etmez,
Ha erdoğanın g*tünün kılıyım demiş ha erdoğana dokunmak sünnettir demiş.. Hiç fark etmez. Tartışma temamız hep aynı.

 
demokrasi o zaten herkes esit.

coban da olsan, prof de olsan 1 tane oyun var.

ha teyze abartmis citayi cok yuksege koymus o ayri
  • exlibris  (16.06.13 19:40:20 ~ 19:48:11) 
sence ne olmalıydı demokrası, kime neye göre oy hakkı vereceksin, exlibrisin dediği gibi demokrasi o işte, sen bu ınsanlarlar eşit olmak istemiyorsan senden üstlerde senle eşit olmak istemez falan filan


  • Bysb  (16.06.13 19:44:35) 
Demokraside herkes eşit şartlarda yönetime müdehale edebilir. Ancak ülkemizde demokrasi denilince çoğulculuk algılanıyor. Tayyip boşuna mı diyor benim %50'lim diye çünkü o insanları kendisine oy verdikleri ve çoğunluğu oluşturdukları için her dilediklerini yapma hakkı olduğuna inandırıyor.

Oy hakkına gelirsek, çobanlık ve mühendislik sadece birer meslek. Ben şimdi bir mühendisim, belki ileride güzel bir çiftlikte çobanlık yapabilirim, bu durumda oy verdiğim zaman "çoban" statüsünde mi sayacaksın beni. Asıl sorun insanlara eğitim, kendilerini geliştirme, ifade edebilme imkanının tanınması ki bunun sonucunda düşünen, sorgulayan insanlar oluşur. Türkiye siyasi yapısı düşünen insan istemiyor ki, ne yöne götürsen gelecek, seni körü körüne destekleyecek insanlar istiyor. Dolasıyla seçimin, oy vermenin bir değeri kalmıyor.

Bugün örneğin "Ben başbakanın götünün kılıyım" diyen kadın kendi kendine en aşağılık hakareti ettiğini farkında mıdır acaba ? Benim aklıma bile gelmeyen sözleri kendine yakıştırabilmiş, maalesef bu saatten sonra oturup işin aslını nasıl anlatabilirsin ? Seni dinlemez ki bile...
  • burka  (16.06.13 20:07:58) 
demokrasi=çoğunluk her zaman haklıdır demek sanıyor maalesef bazıları bu demokrasi değil çoğunluk diktası arkadaşlar yani çoğunluk bok yiyelim dese oturup bok yiyecek halimiz yok. ayrıca bu bahsedilen %50 nasıl çoğunluk oluyor hala çözebilmiş değilim


  • feykalade  (16.06.13 20:09:41) 
bir cevap yazdım ama gitmedi galiba düzenlemenizle çakıştı sayın ayn-i cemin bülbülü. şeyh şıh tarikat derviş vs zihniyetinden 90 yıldır kurtulamayıp evrilememiş insanlar bunlar sebebini ve çözümünü de lenin açıklıyor şimdi o kadar uzun yazamam öncü teoremine bakınız. demokrasi kötü yönetim biçimlerinin en iyisidir demişti biri kim hatırlayamadım. katılmıyorum, insanların yönetime ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama haklılık payı olabilir. bir de şöyle bir şey derlemiş biri benzer şeyler hep benzer şeyler ah dostum:
-RTE Bizim için ikinci Peygamber gibidir.(Aydın eski akp il başkanı)
-Sayın başbakana dokunmak,inanın bence ibadettir (akp bursa vekili hüseyin şahin)
-başbakanımızın doğduğu şehirler de mübarektir.(ab bakanı egemen bağış)
-başbakanın yaptığını yapmak sünnettir(sağlık bakanı yardımcısı agah kafkas)
  • tetebangura  (16.06.13 20:13:37) 
demokrasi bu haldeki şekline hak mücadeleleriyle geldi. bir zamanlar sadece belli bir zümre oy verebiliyordu. baktığın bakış açısıyla mantıklıydı da. siyasete kafa yoran aristokratlar, üst zümre varken, hasatından başka bir bildiği olmayan eğitimsiz köylü ne bilecekti ki. oylama sisteminin bu şeklini alması yüzyıllar aldı.

bu düşüncenin sonu yok. şu da denilebilir. ataerkilliğin ağır bastığı yerlerde kadınlar oy kullanmasın. neden? çünkü kocaları ne isterse ona oy veriyorlar. herhangi bir düşünceden yoksunlar. tek özellikleri erkeklerin oy oranını ikiye katlamak.

burada eleştirilmesi gereken demokrasinin kendisidir. şunu bilmek gerekir. halk her zaman hatta çoğu zaman doğru kararları vermez. halk muhakeme yapmaz. şu an eğitim sistemini değiştir, medyayı değiştirir türkiye'deki halk komünist de olur ateist de, anarşist de olur. bak yıllardır bir tabu olan kürt sorunu medyayla beraber nasıl analar ağlamasına dönüştü. oy veren eller ya da zihin değildir. televiztondur, radyodur, reklamdır.

bu tür oylama sistemi düşünceleriyle tepki toplamaya insanları güldürmeye gerek yok. bir sorun varsa o da demokrasidedir.
  • cilekli krep  (16.06.13 21:03:11) 
zeka özürlüymüş diğerleri einstein sanırsın. allah benim ömrümden alıp tayyibe versin diyenler ve buna amin diyen spiker'e ne demeli peki? burda milletin cahilliğiyle dalga geçecek değiliz iq oranına göre de oy verecek halimiz yok, asıl suçlu onları dini, milli değerleriyle sömüren diğer kesimi düşmanmış,vatan hainiymiş gibi gösteren,halkı ayrışmaya sürükleyenler.


  • feykalade  (16.06.13 21:03:53) 
Demokrasilerde herkes eşit ve ozgurdur;herkesin düşüncesini beğenmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız.

Bu teyzenin hasta oldugu ortada (ciddi söylüyor)bunun gibi niceleri var bazıları sorunlu olmasa da cahil kalmış bir kesim; begenmeseniz de nefret de etseniz o da sizin gibi 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı'.Sizinle aynı haklara sahip olmak zorunda;sizin gibi kendisini yönetecek adamı seçme hakkı var.


Teyze oyle soyle boyle demek yerine halkı bilinçlendirmeye,dogruyu duzgunce anlatmaya,öğretmeye,bilgilendirmeye çalışmak daha akıllıca bir yaklaşım olur belki zira sizin de benim de kimseyi aşağılamaya halkımız yok.

Bir de sizinle aynı düşünmeyen insanlara karsi da saygılı olmalısınız,hareketlerinizi ona gore belirlemelisiniz.mesela sizin bu sorduğunuz sorunun dogru bir cevabı yok;düşünce sormuşsunuz.Herkes kendi düşüncesini söylemek durumunda beğenmediniz diye sınır yapmaya da hakkınız yok gibi gibi.
  • fraise  (16.06.13 21:06:03) 
Ben de diyorum ki gerçek demokrasilerde Türkiye gibi ülkelerde herkes eşit olmamalı, ve hatta seçmen olabilmek için belli şeyleri bilmek zorunda olmalı insanlar , vatandaşlık sınavına tabi tutulmalı. Zira 18 yaş her şey değildir.


  • ayn-i cemin bülbülü  (16.06.13 21:27:42 ~ 21:28:17) 
Ohooo bu mantıkla bakarsanız siz direkt kendi halkınızı küçümsemeye giderseniz;bunun ne kadar vahim bir durum olduğunun farkında mısınız?O kadının düşüncelerini hiçbirimiz tasvip etmiyoruz ama sizin bu düşünceniz de hic sağlıklı bir düşünce degil.

Siz insanlar arasında ayrım yapın diyorsunuz,insanları ayrıştırin,belirli kriterler koyun.Kendi halkinız icinde 'onlar,biz' ayrimi yapılsın istiyorsunuz.Kendinizi bir sekilde üstün görüyorsunuz.Zamaninda bir manken 'dagdaki çobanla benim oyum bir mı?'demişti.Biri de çıkıp demedi dağdaki çoban,koydeki çiftçi olmasa siz şehirlerinizde,havuzlu sitelerinizde bu rahat hayatı yaşayamazdiniz.

Buna benzer bir düşünceye kapılmayın lütfen zira insanlar arasında ayrım yaratmak cok tehlikeli bir durumdur.Dedigim gibi insanların cahil,gözü kapalı her seye inanan duruma gelmelerini istemiyorsanız,bu durumdakileri ayiltin,cevrenizdekileri bilinçlendirmeye çalışın.Sistem ancak bu sekilde isler,birilerini ayrıştırarak degil.

Ve tekrar söylüyorum insanların düşüncelerine saygılı olmayı öğrenin.Sevmeyin,nefret edin ama saygılı olun.
  • fraise  (16.06.13 21:39:45) 
olm önce lafı düzgün anlayaydınız da sonra coşup köpüreydiniz ya hey allahım.

teyze orda kk'ya çatıyor ve en son "kk" için diyor ki "erdoğanin gödinin kılı". sözlükte gördüğünüz her yarım yamalak bilginin üstüne atlarsanız daha çok yolunuz var.
  • kuul  (16.06.13 22:05:14) 
valla idrak olayını nasıl tespit edicen milleti sınava mı sokucan, teste mi tabi tutucan cok derin ve ütopik hayallerden öteye gitmez bu dediklerin herkese 1 oy 1 seçim hakkı işte, idrak olayı üzerinden oy dağıtmaktansa kişilere verilen her bir oyu toplayacak siyasi liderde bitiyor iş.oda muhalefet kanadından çıkmıyor çıkamıyor yıllardır.

son olarak @kuul'a katılıyorum olayı yine ortasından tutup değerlendirmessen söylenen cumlenın muhalefete bir gönderme olduğunun farkına varılır
  • Bysb  (16.06.13 23:47:05) 
vatandaşlık sınavı önerilmiş.
O da manipülasyona açık, soru servisi ve kopya skandallarının olduğu bir ülkede o sınavdan kimlerin geçebileceğini asla bilemeyiz.
Belki öyle bi sınav yaparlar ki sadece iktidar partisinin seçmenleri geçebilir.
Herkes oy versin ve eşit olsun ama seçim barajı olmasın, bir de milletvekili sayısına bir azami sınır çoğunluğun azınlığa tahakkümünü engellemek için.
  • dafaiss  (17.06.13 22:28:20) 
faşizmin temeli böyle atıldı hep işte üstün ırk, ari ırk, kendini üstün görme vs. hitler de aynı mantıklaydı sizinle. bahsi geçen kişinin akıl sağlığı yerinde değilse oy kullanamaz zaten ama akıl sağlığı yerinde olan birinin oy hakkını aptal olduğu için almaya gelince iş e ben de senden akıllıyım daha uzağa işerim sen de kullanma oy derse biri ne yapacağız? sonuçta eşitlik aptallıkla kaybedilebilir bir şey değil lütfen ütopyalarda okuduğunuz sistemleri pratiğe dökmeye çalışmayın çalışınca böyle ayrımcılık yapıyor oluyor teoride iyi duran şeyler.


  • lunedor  (17.06.13 22:39:23 ~ 18.06.13 11:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.