[]

turkcell - avea

turkcell hattımı avea ya tasimak istiyorum, hatta mobil ogrenci kampanyasina katilmak..

sizce deger mi, avea nasildir.. turkcell mi daha iyidir..?


 
aveanın fix özelliği tuvaletlerde çekmemesidir.
konuşma kalitesi çok iyi derler ama çekmediği için kullanıcak bi kalite pek göremiyorum
sırf mesaj atmak için kullanılırsa bazen fıtık ediyor mesaj iletilemiyor birine şurdayım geliyorum tarzı mesaj siz onun yanına gidip muhabbet edip yarım saat geçtikten sonra ona ulaşıyor. yılbaşlarında sabah 9 da atılan mesaj ertesi gün gece 11 de geldi bana ona oha dedim.
türkselde ise konuşma gayet kazık mesajlar gayet kazık ama heryerden çekiyor(heryerden çekiyomusun sen) aranılınca ulaşılınabilir önemli olanda bu bence kal sen türkselde
  • buffy de vampir sayilir  (27.02.09 23:59:09) 
avea kötüdür. mesajlar bazen ertesi gün gider, bazılarından haber alınamaz, şebeke meşguller vs. kafayı yersiniz yani. fakat öğrenci hattıdır, mesaj kampanyası nedeniyle ucuzdur . başka da bir avantajını göremedim. çevrenizde hep avealı varsa ve fiyat önemli diyorsanız olabilir ancak.


  • tahsin sutcuoglu  (27.02.09 23:59:18 ~ 28.02.09 00:00:52) 
su 55 ytl kampasi ciktiktan sonra sebeke habire mesgul demeye basladiydi valla.


  • sanio  (28.02.09 00:05:44) 
sırf arkadaşlarımın çoğunluğu avea'da olduğu için ve de ucuz diye avea'lı olmayı sürdürüyorum. yoksa gıcığım aslında bu operatöre. odamda kesinlikle çekmiyor. telefonum misafir odasında duruyor, mesaj gelse saatler sonra haberim oluyor vs. mesaj demişken sana şöyle bir örnek vereyim. arkadaşımın haziranda attığı bir mesaj bana ekim ayında ulaştı (heheh! valla şaka değil. ben de mesajı görünce pek şaşırmıştım) en güzeli turkcell, boşver avea'yı sen.


  • daysleeper  (28.02.09 00:33:55) 
parasal kaygılardan geçiyorsan geç tabi, ama mumla ararsın turkcell'i söyleyeyim.


  • derectus  (28.02.09 00:35:31) 
turkcell turkcell'dir,
kişisel olarak da avea falan öyle hatlardan haz etmem, arasa tanımıyorsam açmam, tanıyorsam da geri aramam :)

bu kişisel şeyleri neden söylüyorum çevrende benim gibi salaklar vardır diye.

ayrıca avea'ya geçen mutlaka turkcell'e dönüyor maceraaya gerek yok.
  • thefirstfbli  (28.02.09 01:07:37) 
iki hattım da var, evet avea çekmez, mesajlar gitmez, hat düşer filan ama. patlıcan artı mobil öğrenciyle 150 kontor yukluyorum, 180 dakika geliyo kafadan avealılara, 39 kontore de her yöne 500 mesaj yapıyorum. bir ay nerdeyse kontorüm 100ün altına düşmeden idare ediyorum, tam öğrenci işi anlayacağınız. ha evet türkselde 2 dakika konuşursunuz kontor yer ama arayınca da arar yani.


  • kanuniye  (28.02.09 01:59:02) 
ben de sırf eşim öğretmen olduğu için ve aramızda bedava konuşacağımız öğretmen hattımız olduğu için turkcell'e ek olarak avea kullanıyorum. ikimiz de şehrin göbeğindeyken lag yapıyor, sesler 2-3 saniye geç gidiyor. ses kesilip duruyor. ne dediiin, kesildi bidaha söyleee diye bağrış çağrış konuşamıyoruz. kapatıp turkcell'den arıyorum ben. aramızda beleş konuşma şeyi olmasa dakika durmam.


  • kibritsuyu  (28.02.09 07:39:15 ~ 07:39:55) 
4 senedir avea'da mesajların gitmediğine ya da 3 gün sonra gittiğine hiç rastlamadım


  • desdinova  (28.02.09 11:46:19) 
bende istediğim her an arama yapabiliyorum. hiç beni uğraştırdığı olmadı. ta aycell ilk çıktığında almıştım o zamandan beri ufak tefek sorunlar hariç çok memnum. ekşide avea başlığını okuyorum, gözlerime inanamıyorum :)


  • s e ff a f  (28.02.09 13:38:10) 
ben de aveanın aycell olduğu zamanlardan beri kullanıyorum.. artık eskisi gibi çok ucuz değil ama hala piyasadaki en ucuz iletişimi mümkün kılıyor.. ben özellikle son 4 yıldır mesajımın ulaşmadığını bilmiyorum.. ha ayrıca işim nedeni dağın başlarında, köylerde kalmak durumunda da kaldım sıklıkla.. çok ücra yerler dışında çekmediği zamanları da anımsamıyorum.. hafızam kötü olduğundan değil hem =)

o odamda çekmiyor falan muhabbetini anlayamadım, ama doğrudur tabii.. ama an itibariyle ve son 2 yıldır zemin değil bildiğin bodrum katında ikamet ediyorum ve çekmediği zaman olmadı, bu da doğru..

ayrıca palıcan dı 39 mesaja heryöne 500 mesajdı, yüklediğin kontör sayısınca bedava dakikaydı, sabit hatlardan arandıkça kazandığın kontördü falan derken ayı 150 kontör parasına kapatabiliyorsun..

türkcell herzaman en pahalı hattır.. çok da ah almıştır.. adamlar durduk yere hattımdan kontör çekmişti birden çok kez (5 ten de az kez).. akşam 500 kontör yükleyip sabah 0 ile uyandığımı anımsıyorum.. aynı sorun bir sürü arkadaşımın da başına gelmişti o dönem.. yanisi avea türkcelle basar =)
  • at sikine konan kelebek  (28.02.09 13:42:27) 
ya bu turkcell'i övüp avea'yı yeren arkadaşlar avea gerçekten bu sorunlarla karşı karşıya bırakırken turkcell'i tercih edenler diye tahmin ediyorum. zira 532 hattım da var 555 hattım da var. turkcell'in de çekmediği yer oluyor arkadaşlar? turkcell kazık ama süper diye bir olay yok? bazen turkcell'in çekmediği yerde avea çekiyor. hesaplı diye avea hat aldım 3 4 yıl oluyor alalı, milletin yemekten zevk aldığı kazığı "yeter anasını satayım' hat düşmez müşmez 2 kere ararım ama ucuza konuşurum" diye geçtim. yanlış anlaşılmasın 1 saat konuşup 55. dakikada kesiliyor diye ağlayanlardan da değilim. işimi görüyor, ucuza görüyor, gayet yeterli de görüyor. belli bir süre sonra baktım ki sürekli avea hattımla konuşuyorum gerek görmeyip kapattım turkcell hattımı hiç de pişman değilim. hayır çekmiyor falan diyorsunuz ben başımın üstünde baz istasyonuyla mı geziyorum anlamadım ki? ne izmir'de ne istanbul'da ne de ege bölgesinde gittiğim, oturduğum, gezdiğim bölgelerde bana bir sorun çıkartmadı. 3 4 yıl öncenin bilgilerini lütfen hala tazeymiş gibi anlatmayın insanlara.

ben de mobil öğrenci kullanıyorum. 150 yüklüyorum +100 hediye geliyor + 180dk hediye konuşma geliyor. geliyor da geliyor. sonra nişanlımın hattın 30kntr gönderiyorum o da o kontörlerle 180dk avea içi konuşma alıyor. yetiyor da artıyor yahu? ayrıca her yöne 150- 300 gibi güzel kampanyaları da var aklınızda olsun. bir araştırın derim.

ha bir de şu var geçen bir arkadaşımın telefonuna gelen mesajda gördüm. turkcell gold üyelerine kdv dahil 65tl'y sınırsız turkcell ile görüşme ve 600dk her yöne konuşma veriyormuş. bu da bir seçenektir. aklınızda olsun.

turkcell kötü demiyorum iyi ama neredeyse telefonunuzda bastığınız tuşların bile parasını kesecek kadar gaddar. avea iyi eyvallah onun da eksikleri yok değil mesela müşteri hizmetleri biraz aksak işliyor ama benim 1 2 kereden başka işim düşmedi her gün müşteri hizmetlerini aramıyorum.
  • atrin  (28.02.09 14:33:57) 
nerde oturduğunla alakası var sanırım. avea'da hattın düşmesi veya çekmemesi gibi bir sorun yaşamadım ben. istanbul gibi kalabalık yerlerde sorunlu sanırım avea.


  • kofteburger  (28.02.09 16:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.