[]

otobüse, taşıma kutusundaki kedimizi almak istemeyen şoför

hayvanseverlerin başına da gelmiştir diye bu kısma yazıyorum. olay yarım saat önce kardeşimin başına gelmiş. şoför almak istememiş ama otobüsteki yolcular itiraz etmişler, hatta kavga çıkacakmış nerdeyse. şoförün üstüne yürüme gibi bir durum da olmuş. otobüsten inerken şoför küfretmiş,şikayet uyarısına karşın da klasik "git kime edersen et, selamımı söyle, (hatta) siktir git" bile demiş.

benzeri bir olay seneler önce benim de başıma gelmişti konu farklı olsa da. iett'ye gidip ( tünel ) şikayet dilekçesi yazdım. bikaç hafta sonra ev adresime gereği yapılmıştır, ikaz edilmiştir vs diye bir kağıt gelmişti.

şimdi bizim istediğimiz bu tarz başı sonu belli olmayan, ikaz ettiklerle, uyarı yaptıklarla avunamadığımız ve sinirimizin soğumayacağı bir psikoloji içerisindeyken daha başka ne yapabiliriz? iett ben hayvan taşımam kardeşim gibi bir argümana yataklık etmekte midir? bu insiyatif şoföre mi bırakılmıştır? ( yazarken bile sinirden klavyedeki harfleri dövüyorum allahıma. hiçbir zaman şiddet yanlısı olmadım ama adama şöyle bir güzel ders vermek, çok pis zopalamak istiyorum )

not: otobüs seri no, sefer saati, lokasyon, otobüs plakası, olayın yaşandığı tahmini saat gibi bilgilerimiz var ama şoförün adı yok.

bu arada kardeşimin tek avuntusu gezi parkı direnişine sahip ruhlu insanların otobüste olmasıydı. çocukcağız haline sinirlenirken onu tek mutlu hissettiren ve yalnız olmadığını yine gördüğü olay. ne güzel ama yine de ne acı.

direniş hepimizi korusun. =) gözlerinizden öperim.

 
taşıma kutusundaysa alması lazım,mesela karton kutuya koyarsan alınmaz,ama bunu alması lazım.şoförün adını bilmeye gerek yoktur heralde,bütün bilgiler var sonuçta.kendin gidip dövme adamı,şikayet et.


  • rock n roll  (05.06.13 20:44:58) 
@rock n roll, şikayet edilince bir sonuç alınır mı emin değilim. böyle bir tavır gösteren her şoföre iett'nin herhangi bir yaptırımda bulunmadığını düşünüyor insan. demek ki, yav boşver olur böyle şeyler falan diyip ensesine şaplağı atıveriyorlar dostane bir tavırla. istediğimiz bu değil.


  • saatleriazarlamaenstisusu  (05.06.13 21:14:40) 
@Beckwith, şartlara uymayacak şekilde bir yolculuk zaten söz konusu değil.otobüste bunu söyleyen de ciddi anlamda hayvan düşmanı sayılır. zira kediciğimiz daha 9 aylık ve yaşıtlarına göre de daha küçük bir hayvan ve oldukça da ürkek. hayvancağınızın zaten sesi çıkmaz, saldırmasının zaten ve zaten zinhar imkanı yok taşıma kutusundayken. şöyle etkili bir yol arıyorum ki insanlara artık ilişemesinler. neticede hayvan besleyen çoğu insan yolculuk şartlarını mümkün mertebe yerine getirir ki sorun yaşanmasın ve kimse de rahatsız olmasın. neyse!!!!!1111111bir


  • saatleriazarlamaenstisusu  (05.06.13 21:19:09) 
bence de bişey yapılmaz ama en azından belki biraz dikkat eder.dediğim gibi sen müdahale etme,sen şikayetini yap.


  • rock n roll  (05.06.13 21:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.