[]

usb webcam'den güvenlik kamerası olur mu?

şirketin kapısına güvenlik kamerası koymak istiyoruz.

çok profesyonel bir şey olmasına gerek yok.

şirketin kapısı dahili telefonlarla açılabildiği için sekreterin yerinde olmadığı durumlarda (özellikle fazla mesaiye kalındığında) kapıda kimin olduğunu görmek istiyoruz.

eğer bunun yanında kayıt da yapabilirsek süper olur ama dediğim gibi ilk amacımız kapıda kimin olduğunu görmek.

hal-i hazırda kapıya yakın bir yerde konuşlanmış bir server'ımız mevcut. o makineye bağlı bir usb webcam falan kullanarak bunu nasıl hallederiz? kapıdaki insanı bekletmemek adına kapıdakini göreceğimiz programı ya da web sayfasını açma süremiz düşük olmalı.

 
25 mt uzunlugunda uzatma usb kablosu alip denedim fakat görüntü alamadim. Sizin yine de denemenizde fayda var tabiki.

Program olarak; Active WebCam ya da WebcamXP Pro öneririm. Özellikle webcamxp pro bu is için kullanilir. 5 kameraya kadar destegi mevcut. www.webcamxp.com
  • trimpot  (26.02.09 15:35:19) 
webcamxp programı kullanıyorum ve gayet memnunum. Oğlumun bakıcısını izleyebilmek amacıyla kurdum programı.

WEBCAM XP ile ilgili bir bilgi

Web kameranızı güvenlik kamerası olarak kullanmaya ne dersiniz? Bu program sayesinde web sunucusu kurmadan, programın üzerinde gelen entegre web sunucusuyla bir kaç port ve dizin ayarıyla web kameranızı internete açabileceksiniz. İsterseniz kamerayı şifre korumalı hale getirebilir siz yokken bilgisayarınızın başında neler olduğunu internetten izleyebilirsiniz.
Aynı bilgisayardan 5 kameraya kadar kamera desteği
Http server ve entegre ftp upload modu
Email ve capture için otomatik uyarma ve motion detektör
Çektiğiniz son resimlerden otomatik resim galerisi yaratabilme
İstenmeyen ziyaretçiler için ban ip / password koruması
Resimleri text (metin) ekleyebilme
Detaylı ziyaretçi istatikleri
Resimlere gerçekçi efektler ekleyebilme
Yönetim paneli
Entegre chat sistemi
Audio streaming özelliği ile online müzik dinletebilme
  • systemteres  (26.02.09 15:57:15) 
dorgem isimli free(idi saniyorum) programla herhangi bir webcami hareket dedektorune donusturmek mumkun.


  • osuruklu  (26.02.09 17:37:12) 
usb kabloları 5 mt'den sonra işe yaramazlar aklında olsun. bunun dışında bir engel yok hatta hepsiburada'da bu işler için acaip pahalı kameralar bile var usb.


  • darknum  (27.02.09 10:07:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.