[]

Askerler neden halka yardım etmiyor ?

askerlerde mi hükümetin elinde ?

edit: hükümetin askerden yardım istediği de doğru mu?

edit: yardımdan kastım ortamda gözükmeleri ve sürekli yardım takviyesi yapmaları. tanklarla barikat kurmaları ve polislerin halka zarar vermesini engellemeleri. darbe olsun falan demedim.

edit2: bikaç askerin gaz maskesi dağıttığını gördüm sadece. diğer haberler nerde? yeterli mi yardımları sizce?

 
çoğunluğu hukumeti destekliyor zaten.yoksa şimdiye kadar durmaları imkansız


  • gorki  (02.06.13 19:46:02) 
istemedikleri için değildir.

askerlerin edebileceği yardım cok daha farklı yerlere çekilecek belki eylemin iç savaşa dönmesine neden olabilecek gelişmelere yol açacak, olaylar daha vahim olursa belki yaparlar diye düşünüyorum ama şimdilik sadece provakasyon olur.
  • hocam fazla egon var mi  (02.06.13 19:51:37 ~ 19:53:18) 
darbeler dönemi bitti de ondan.


  • kafkef  (02.06.13 20:08:26) 
cogunlugu hukumeti destekliyor gibi sacma aciklamalara kulak asma.

insanlarin kisisel dusunceleri baska sey, ama o uniformayi kullanarak hareket etmek baska bir sey.

asker yasal olarak basbakanin emrinde. polis de ayni sekilde. simdi asker polisin karsisina kendi istegiyle gecemez. gecerse emir disina cikmis olur. bu da darbeye tesebbus olur vs vs.

toplumun yarari icin askerin karismamasi her turlu dogru karar olur. hukumete karsi hareket ederlerse yine bi 20 yil magdur edebiyati cekeriz.

hukumetin askerden yardim istedigi konusuna gelirsek de, dun aksam jandarma komutanligina bagli grup asker basbakanlik sokagini korudu sadece.
  • she was my baby  (02.06.13 20:11:43) 
he yav he! asker müdahale etsin he!

yardım ediyorlar zaten, limon, gaz maskesi falan veriyorlar, ordu evlerinde halkın zaruri ihtiyaçlarını karşılamaları için kapılarını açıyor vb. daha ne yapsın? Darbe mi yapsın? Amk işte bu milletin devrim anlayışı bu; asker müdahale etsin...
  • yule  (02.06.13 20:14:27) 
gaz maskesi falan verdiler.

yardımdan kastın ne bir de?
  • yetkili birine benzeyen abi  (02.06.13 20:18:42 ~ 20:18:55) 
polisle asker karşı karşıya gelsin mi istiyorsunuz yapmayın gözünüzü seveyim.


  • juninho77  (02.06.13 20:21:13) 
burda sanıyorum halk artık askere ihtiyaç olmadan da hakkını arayabileceğini gösteriyor. benim bakış açıma göre türkiye hiç bu kadar demokratik olmamıştı.


  • chavezding  (02.06.13 20:22:11) 
bir kere şunu anlamak lazım. askerin polis saldırısına karşı halka yardım etmek gibi bir sorumluluğu yok. Hatta mevcut yardımı bile askerin duruşunu göstermiyor. oradaki rütbelilerin insiyatifinde olan şeyler.


  • yule  (02.06.13 20:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.