[]

Doğubank'tan alınan telefonların kapanması

Geçen Cuma, 2-3 ay önce Doğubank'tan almış olduğum iPhone 5 kapandı. Bugün satın aldığım yeri aradım, 'BTK Doğubank'tan alınan tüm telefonları kapattırdı' dedi. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Bir sene garanti vermişti lavuk, elimizde patladı gibi bir şey şimdi. Bir defaya mahsus af çıkacağından bahsetti, bu konuda bilgisi olan var mı?

Ve yine son zamanlarda Doğubank'tan telefon alıp da telefonu kapanan var mı benim gibi?

Not: Bir daha da Doğubank'tan zerre almam. Güvenmiyordum heriflere zaten, referansla gitmiştim, şimdi iyice tiksinir oldum oranın esnafından.

Edit: BDDK degil, BTK (sabah dalginligi cok pardon)

 
(bkz: imei kaydı)

bu arada, bankacılık düzenleme ve denetleme kurumunun niye böyle bir şey yaptığını anlamadım.
  • tuzruhi  (27.05.13 11:43:41) 
bddk dememiştir, btk demiştir. ona göre bir araştır istersen.


  • kafkef  (27.05.13 11:47:11) 
2 ay önce birine pasaport hakkımı satmıştım 150 liraya. o arkadaş da doğubanktan almış ve imei patlamıştı.


  • dokunmakalbime  (27.05.13 12:05:47) 
bddk ya da btk nın özellikle doğubank ile ilgili bir açıklama yapacağını hiç zannetmiyorum.
bence sizin kayıtlı diye aldığınız cihaz geçici kayıt edilmiş ve süresi de dolduğu için iptal edilmiştir ya da sahte pasaporta kayıt yapılmıştır.
ülkeye son 3-4 yılda onbinlerce telefon geldi gerçek pasaport kayıdı olan insan sayısı ne kadar çok olabilir ki.piyasada o kadar pasaport olamaz zaten mantık olarak.her kayıtlı pasaport 2 sene de yeni kayıt yapılamayacağına göre böyle bir durum kaçınılmaz oldu.
tavsiyem gerçek bir pasaport kaydı bulun ve kayıt ettirin. doğubanktan 3 iphone 2 ipad ve bazı elektronik cihazlar almış biri olarak onların size yardım edeceğini hiç zannetmiyorum.belki bir miktar para kurtarabilirsiniz adam insaflıysa
  • arafa  (27.05.13 12:07:09 ~ 12:14:03) 
BDDK degil tabi, BTK olacak. Sabah mahmurlugu, dalginligi. Affola :)


  • x daemon  (27.05.13 12:08:22) 
bu arada aldığınıza dair bir evrak belge falan varsa.şehzadebaşında zabıta müdürlüğü var bir nevi tüketici hakları gibi birşeylik yapıyorlar.oraya gidin elinizde o adamlardan aldığınıza dair birşeyle yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum.
doğubanktaki esnafa zerre güvenilmez.diyeceksiniz neden o kadar malzeme aldın.
açıkçası çok ucuz fiyatlara tanıdığım bir iki kişiden denk getirdim o yuzden yoksa hayatta alışveriş yapmam ordan
  • arafa  (27.05.13 12:13:38) 
aynısı şu an yanımda olan arkadaşıma oldu, gitti cırladı, adamlar yine kayıt ettirdiler, 2-3 ay sonra kapanırmı bilmem ama.


  • ravenudon  (27.05.13 13:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.