[]

kelime ezberlemek..

ingilizce kelime dağarcığımı genişletmek için ne yapabilirim sağlam tavsiyelere ihtiyacım var..




 
dizi izlesen? diğer türlü bana zor geliyo. diziyi izledikten sonra illa ki bilmediğim kelimeye bakıyorum ve aklımda kalıyo.


  • esek sipasi  (21.05.13 14:00:13) 
okuma yap.
şarkı sözlerini takip et, onları çevir.
kelime ezber tarzı programlar var, belli sürede bir soruyorlar. onları kullan.
  • dahinnotha  (21.05.13 14:04:07) 
(bkz: easywords)


  • taskin  (21.05.13 14:33:57) 
  • sporty  (21.05.13 14:50:43) 
cümle içinde kullan. bağlam ve çağrışımlar öğrenmeyi kolaylaştırır ve hatırlatıcı olur.
onun dışında mesela otobüste giderken boş anında düşüncelere dalınca ingilizce düşünmeye çalış, hangi kelimleri bulamıyorsan telefonundan hemen o kelimenin anlamını öğren, her fırsatta ingilizce düşün bunu nasıl derdim diye.

şarkılar, diziler +1
  • pinkket  (21.05.13 15:19:05) 
herhangi bir ingilizce kursuna gitmedim. oyun oynayarak ve ingilizce bilen bir kız bularak kursa gidenlerden daha iyi ingilizce öğrendim.


  • cetoxim  (21.05.13 15:56:48) 
dizi film gazete dergi oku ve bilmediğin kelimeleri belirle ve kesinlikle ingilizce karşılığıyla ezberle ayrıca uyumadan önce bu kelimelri oku çünkü beyin uyumadan önce en son öğrendiği bilgiyi ilk olarak kalıcı belleğe kaydeder.ayrıca çağrısımlarla ezberle örneğin:fatique kelimesi yorgunluk dmek etrafında en çok yorgunluk hisseden bir tanıdıgını bu kelime ile özdeşleştir beynin o kişiyi aklına getirdiği zaman dogrudan fatique kelimeside aklına gelecektir...


  • emesbin  (25.05.13 17:27:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.