[]

sakarya (adapazarı) hakkında ne biliyorsunuz\düşünüyorsunuz?

sakaryalıyım ben. 20yaşıma kadar orada yaşadım ve ailem de hala orada. o yüzden iyi bilirim nasıl bir yer olduğunu. ben de arkadaşlarım da pek sevmez açıkçası. bazen iyi düşünmeye çalışıyorum da yine de sakarya ve iyi şeyleri aynı cümleye getiremiyorum. özellikle sakarya halkının sahip olduğu nitelikler o coğrafyaya karşı hoş olmayan duygular beslememi sağlıyor.

peki siz ne düşünüyorsunuz? sakaryalı olanlar veya bir süre orada bulunmuş olanlar, ya da ne duydunuz sakarya hakkında?


 
Kocaeli'de okudum, sakaryaya da birçok kez gittim. Hiç sevmiyorum. İnanılmaz bir bağnazlık var, uzun saçlı erkeklere bile tip tip bakıyorlar, herkeste garip bi delikanlıcılık, bi polat alemdarcılık hakim. Hiç sevmem esasında.

20 dakikalık yolda resmen medeniyete geliyorsun Kocaeli'ye yaklaştıkça, düşün yani.
  • roket adam  (20.05.13 16:50:13 ~ 16:50:32) 
2 sene üniversite okudum. okul biter bitmez istanbul'a döndüm. mezuniyet törenine bile gitmedim.

bir daha yolum düşmezse çok mutlu olurum.

insanları, özellikle gençleri şehirden nefret etmemin bir numaralı nedeni.
  • bira sisesi kapagi  (20.05.13 16:52:00) 
coğrafi olarak beğenirim. bol yeşil. bazı bölgelerinde dağ havası falan.
insanlarını bilemeyeceğim

  • benaslindayohum  (20.05.13 16:54:11) 
sakarya(adapazarından kastım) marmara bölgesinin en sevmediğim il merkezidir. daha kötü olamaz.


  • raki masasinin degismez adami  (20.05.13 17:01:47) 
Sakarya'da okuyan bir bayan arkadaşım şehir halkının inanılmaz derecede rahatsız edici olduğunu söylemişti. Roket adam'ın söylediği gibi delikanlı ayağına yatarlar ama kadınlara, öğrencilere laf atarlar. Hatta kendisi bir anısını anlatmıştı yok artık demiştim. Bayan arkadaşımın sınıftan bir arkadaşı varmış, sevgilisi falan değil, çocuğun saçı uzunmuş, bunu oradaki bir takım adamlar tutmuş, zorla tıraş etmiş. Bence uzak durulması gereken bir yer, ancak ilçelerinde bence daha hoşgörülü insanlar mevcut.


  • Tutkun  (20.05.13 17:02:47) 
2. senem bitiyor,güzel şeyler düşünmüyorum.


  • neyapsamki  (20.05.13 17:06:35) 
aslen istanbulda yaşamama rağmen 4 sene lise okudum adapazarında.

her türlü adamla tanıştım (fetullahçısından, anadolu gençlikçisine, ülkücüsüne her türlü tiple), her yerini gezdim ve söyleyebilirim ki istanbuldan sonra terapi gibi geldi bana.

iki sene üniversite okuyup da her haftasonu istanbula kaçan adamın zaten sevebileceğini düşünmüyorum. biraz vakit geçirmek, arkadaş çevresi oluşturmak şart.

şu anda en yakın arkadaşlarımdan, dostum, kardeşim dediğim adam sakaryalı. elbette çok saçma sapan tipler var. hatta çoğunluk öyle. ama sağlam, kafa adamlarda var.
  • mattiadestro  (20.05.13 17:26:39) 
üniversite yıllarımı yedi. gençliğini yaşamak isteyen bir insan için olabilecek en boktan şehirlerden biri. sohbet edecek insan bulmakta bile zorlandım. 'üniversite cemaat ağırlıklı' lafına pek kulak asmamıştım ama hakikaten acayip bir cemaat hakimiyeti var. okulda bölüm temsilciliğiyle alakalı seçim yapıldı, 3 aday vardı; ikisini farklı cemaatler destekliyordu, diğerini de ülkücüler. gençleri böyleyken şehirden ve halkından da farklı bir şey beklemedim. dertliyim.


  • robep  (20.05.13 18:34:47) 
(bkz: #29387932)


  • devilred  (20.05.13 19:20:04 ~ 19:31:20) 
24 yasima kadar yasadim. ilginctir ki bu konuda yalniz oldugumu ve garipligin benden kaynaklandigini saniyordum. halen ayda bir giderim. guzel olan sadece sunlar; anam, babam, islama kofte.

Doga mi? bu hafta sonu sile'deydim, orda da var.
  • brhmbl  (20.05.13 19:59:01) 
Sakaryalıyım.12 yıl orda yaşadım.Bağnazlık mevcut tabi,ama insanları son derece korumacı ve yardımsever.Ayrıca şehir olarak da ideal büyüklükte olduğunu ve sosyal anlamda ihtiyaçları giderdiğini söyleyebilirim


  • Anteater  (21.05.13 00:10:39) 
Üniversiteyi kazanana kadar burada yaşadım. Üniversite bitince nerede yaşayacağımı bilmiyorum ama Sakarya'da olmayacağım kesin.


  • lostturkey  (21.05.13 12:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.