[]

istenen bu muydu, bir şeyler yanlış mı gitti?

türkiye'nin son yıllardaki iç ve dış politikalarından bahsediyorum.
türkiye'nin polis devleti olması, halkın korkması, futbol ve medya ile uyuşturulması vs muhtemelen politikanın bir parçasıydı.

kadın cinayeti ve tecavüz vakalarının artması,
gazetelerde veya haberlerde iyi, güzel hiç bir olayın görünmemesi,
doğu halkının kopuk hissetmesi, reyhanlı patlaması,
işsizlik,
bilinçsiz ve çürük bir kitle,
ilaçların bulunamaması, doktor ölümleri,
özellikle gençlerin (ve dahi genç olmayanların da) bulunduğu ülkeye sevmeme duygusunun nefrete dönüşmeye başlaması. (bunu üzülerek söylüyorum fakat büyük, küçük kime sorduysam pek sıcak bakmıyorlar türkiye'de yaşamaya. "fırsatım olursa giderim, senin varsa sen git" diye gazlıyorlar üstelik.)

hükümetin ve bakanlarının yaptığı açıklamaları ve icraatleri gözönüne alınca kötü şeylerin yanlışlıkla değil de bilinçli olarak yapılabileceğinden bile şüphelenmeye başladım.

 
Kesinlikle yanlışlıkla olan şeyler değil, bilinçli mi dersen belki direk değil ama bilinçli şekilde yapılan şeylerin sonuçları bunlar. Ülkeyi giderek muhafazakarlaştırmak, insanları sindirmek, hak arayana biber gazını layık görmek, önüne gelen her şeyi satıp savmak, her yere niteliğine bakmadan badem bıyıklı yandaşları doldurmak gibi şeylerin bilinçsiz bi şekilde yapılacağına inanmıyorum.

Tüm bunların sonucu da kadın cinayetleri, bilinçsiz ve korkmuş kitle, işlevini kaybetmiş yargı ve devlet kurumları, yandaşlara peşkeş çekilen ihaleler işte.
  • bonzo  (20.05.13 01:51:50) 
cemaat&akp ayrımını bi yapsanız tüm taşlar yerine oturuyor da görmek istemiyorsunuz. polislerin güçlendirilmesi darbe korkusuna karşı ortak alınmış bir karar alınmış olabilir ama bu kadar baskı akpnin değil cemaatin olayı.


  • tescillimarka  (20.05.13 02:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.