[]

bir arsada hisse oranı

tamamı 8000 m2 olan bir arsanın 290/8000 hissesi 290 m2 değil midir.birisi değil dedi ama nasıl hesaplanacağını da söylemedi..laf olsun diye mi söyledi kafa bulmaya mı çalıştı anlamadım.bunu söyleyen kişi emlakçı.




 
merhaba, m2 olarak 290 m2 eder ancak arsaya çevrildiğinde çıkacak bir miktar yerden sonra (yol payı vs.) kalan çok farklı olur. sanırım emlakçının söylemeye çalıştığı bu.


  • derz dolgusu  (16.05.13 00:04:39) 
şu da olabilir. Her arsa üzerine dikilecek binanın büyüklüğü farklıdır. Buna imar izni denir. Mesela şehir merkezlerinde arsanın %70'ine kadar bina dikilebilir, ama tarım arazilerinde bu pay %5 civarındadır. Yani eğer bu 8000 metrekarelik arazi şehir merkezindeyse üzerine yapılabilecek binanın toprakta kapladığı alan 5600 metrekare civarı olmalı. Bunun da 290/8000 hissesi de 203 metrekare eder. Şehir dışındaysa da 14,5 metrekare eder.

Emlakçı bu imar iznini kastederek; arazinin 290/8000 hissesi senin olsa da bu 290 metrekarenin tamamına ev yapabileceğin anlamına gelmez demek istemiş olabilir.
  • sinematematikci  (16.05.13 00:34:38) 
demek ben yanlış anlamışım


  • izole  (16.05.13 22:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.