[]

eksisozluk ve troll sorunu

yaklasık 10 senedir takip ediyorum tamam "ha ha hi hi " ama iyice sacmaladı artık.. insanlar hayat deneyimlerini,bilgilerini yazmak yerine bu mallara laf yetistirmeye calısıyor..gercekten yazıcak insanlarsa :burasi cocuk bahcesine donmus diyip yazmiyorlar bile..gevrekboyoz bilmem ne abuk sabuk tipler biseyler sacmalıyorlar ;bunlarla devam mı etmeli sizce sozluk?




 
bir ara don't feed the troll vardı.

ne güzel günlerdi...
  • nodrap  (15.05.13 01:55:48) 
orası oyle ama bok oldu sozluk onu napıcaz??


  • bluewhale  (15.05.13 01:59:42) 
moderasyon müdahale etmedikçe,yazarların yapacağı bir şey yok. yani sonuçta adam trollüyor diğer adam da gidip bunu ciddiye alıyor falan.benim merak ettiğim moderasyon neden müdahale etmiyor. açıklamışlardır belki ama çok ilginç yani, sonuçta sözlük kutsal bilgi kaynağı olmaktan epey bir uzakta şu anda.


  • nodrap  (15.05.13 02:08:54) 
bbg evi survivor gibi kavga dovus uzerinden reyting/tıklanma kaygısı mı acaba? boylece saga sola abuk sabuk daha fazla reklam alabilecekler..umarım oyle degildir. tabi bu insanların etik degerleri,doyum noktaları yok mudur yan sorularınıda doguruyor..yiyin efendiler yiyin sozlugude yiyin hihaamna


  • bluewhale  (15.05.13 02:15:11) 
yok abi değildir herhalde,umarım değildir. tamam ssg'ye yapılan eleştirilerde haklılık payı var ama sonuçta sözlüğün bu şekilde ebesi bellenmiş oluyor ki bu da para getirmek yerine sözlüğün ömrünü kısaltır.

troller yüzünden sözlüğe mi girecek millet? aksine uzaklaşıyorlar.
  • nodrap  (15.05.13 02:18:14) 
trolleme sözlük konsepti içerisinde engellenebilecek bişey değil. mesela birisi aykırı bişey yazdı. bunun gerçekten trollememe mi yoksa yazarın kendi gerçek görüşümü olduğunu neye göre belirleyecekler? bazı entrylerin trolleme olduğu çok bariz tabi ama bunun çizgisini nereye koyacağız? trollemeyi engelliycez derken sansürün kralını yapma ihtimalimiz yüksek. onun için bence moderasyonun çok tartışmasız derecede bariz troller hariç bu konuda yapabileceği pek bişey yok. iş yazarlarda bitiyor yine. beslemiyceksin bu kadar basit.


  • ritu vs asas  (15.05.13 02:18:55) 
Eskiden troll denen cisimler bu düzeyde performans gösteremiyorlardı. Kaynak azdı, espri azdı, konu azdı, internet kullanıcısı azdı. Şimdi o kadar büyük bir çöplük haline geldi ki ortam, sözlük-mözlük ne kadar oluşum varsa, hepsi nasibini aldı bu tip şeylerden.

Sözlüğün ömrü dolalı çok oldu. Sadece sen biraz geç fark etmişsin. Zamanla alışırsın. Dünya kadar ortam var, biraz keşfe çık. Sözlük için üzülmeyi bırakırsın elbet. Troller bitmez.
  • ahmetcan44  (15.05.13 02:23:22) 
ahmetcan 10 senedir takip ettigimi soyluyorum az cok yasımı cıkartmıssındır senin bahsettigin dunya/ortam ilgimi cekmiyor sadece sozlugun daha iyi olmasını istiyorum..


  • bluewhale  (15.05.13 02:37:56) 
ozaman belkide sozluk icinde derin devlet tarzı olusumlar lazım.. akil yazarlardan olusan bir kurul karar vericek ve bi gecede ucurucaklar bu ruh hastalarını..


  • bluewhale  (15.05.13 02:40:18) 
aslında nüfusun kontrolsüz artması ve denetimsizlikle birlikte kaçınılmaz şekilde aptal saptal entry popülasyonunda artma oldu bence. arada gerçekten uzman olduğu belli olan ve iyi yazan adamlara da rastlamadım değil ama gerçekten talihli olmak lazım. bir de siyaset gündemini gazate okur gibi sözlükten takip etmek çok sinirimi bozuyor. zaten nick olduğu için denetimi olmayan bir sürü adamın attığı çamurun iftiranın dezenformasyonun bini bir para olmuş. kendi aleminde takılmaktan başka çare kalmıyor insana.


  • kuul  (15.05.13 04:13:17) 
eskiden ben de cok sinir olurdum. 2000 yılından beri takip ediyorum sözlüğü. artık kutsal bilgi kaynağı olmadığı çok aşikar. farklı bir sosyal mecra oldu sözlük. yani bu transformasyonu kabullenmek lazım. troll hit getiriyor hit de para. kutsal bilgi kaynağı olarak alternatif kanalları kullanıyor, arada bir girip en beğenilen entryler, badi entryleri vs kontrol ediyorum. sinirim de bozulmamış oluyor.
beta ile gelen troll özelliği sayesinde de pek çok yazarın entrylerini görmüyorum. bir nebze de olsa işe yarıyor.

  • mat couthon  (15.05.13 10:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.