[]

galatasaray fenerbahçe olayı nedir?

merhaba.

bir kaç senedir futbolla ilgili hiç bir haberi takip etmemeye çalışıyorum. fakat gerek sözlükte gerek medyada gördüğüm kadarıyla gündemde çok büyük yer işgal ediyor. fenerbahçeli taraftarın öldürülmesi olayıyla merakım arttı.

şampiyonluk maçı mıydı bu derbi? öncesinde iki takımın yöneticileri de birbirlerini kışkırtmış, ne dediler? galatasaray 2-1 yenilmiş. neden kutlama yapıldı?

not: futbola bu kadar bağlı olup gündemin sürekli işgal edilmesini, insanlara bir hakaret olarak algılıyorum ve o sebeple medyadan veya başka bir yerden bu konuları takip etmekten olabildiğince kaçıyorum. tek istediğim bir kaç cümlelik özet.

 
kutlama yapılmasının sebebi tamamen provakasyon ve çirkeflik


  • female demon  (13.05.13 14:16:55) 
futbalda dengeler değişiyor. gs fb rekabetinde gs ilk defa öne geçti ve arayı açacak galiba.
bu yüzden gslilerin görgüsüzlüğü, fblilerin de kabullenememezliği var. temelinde bunlar yatıyor.
gs ligin bu arada.
  • ground  (13.05.13 14:38:11) 
şampiyonluk kutlamaları terör olayı nedeniyle iptal edildi. gs'nin bu rekabette ilk defa öne geçtiğini söyleyenler 19 şampiyonluğu ve uefa avrupa şampiyonluğunu akıllarına getirmeyerek aynı görgüsüzlüğü yapıyorlar diye düşünüyorum. 2. - 3. - hatta 4. yıldızı da ilk önce galatasaray takacak. hal böyle olunca bir senden bir benden bu tartışma böyle sürüp gidecek...

dün bıçaklanarak öldürülen çocuğu tüm galatasaray taraftarına yıkmak büyük aptallık olsa gerek. ben mağlubiyetten sonra galip gelen tarafı kutlamayı bilen bir taraftarım. geçen sene kaybedilen şampiyonluğun ardından fenerbahçe taraftarlarının kadıköyü nasıl savaş alanına çevirdiğini, polis ve sivil araçları nasıl ters çevirdiğini hatırlamak lazım. türk halkı olarak olan biteni çabuk unutmayı ne çok seviyoruz. :)

www.eksiduyuru.com

ha özet istiyordun;
baba - oğul düşün. maça gidiyor aynı ağızdan küfür ediyorlar. oğul büyüyor ve çocuğu oluyor. gene maça gidiyorlar ve aynı ağızdan küfür ediyorlar. öyle bir döngü ki kundaktaki çocuğun pipisini sarı lacivert veya sarı kırmızı vs. vs. boyuyoruz. sonra bitsin bu kavga diyoruz. fanatizm boyutunda desteğin sonuçlarıdır yaşananlar.

saha içinde ortalığı karıştıran futbolcular, maç dışında ağızlarından kötü söz eksik olmayan yöneticilerde yemeğin tuzu biberi. son zamanlarda moda olan ve her kanalda yer alan spor programlarını da unutmamak lazım. konu spor, konuşulan pastırmalı yumurta...
  • synche  (13.05.13 14:57:13 ~ 15:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.