[]

Yurtdışı İş Arama ve Çeşitli Sorular

monster,indeed,gumtree'den başka güzel ve güncel ilanlar bulabileceğim, geri dönüş yapma olasılığı yüksek siteler arıyorum.

Ayrıca oralarda çalışan, çalışmış olan varsa her türlü öneriye de açığım.
Yer; ingiltere(veya iskoçya)
Aradığım pozisyon; satış mühendisliği ya da satış pazarlamayla ilgili bir şey.(ama ne iş olsa yapabilirim de)
Altyapı; itü diploma+ingiltere master, çalışma izni yok!
Olasılık; sizce ne? Özellikle çalışma izni olayını nasıl hallediyorlar, çalışan varsa siz nasıl halletiniz? Bazı işler özellikle türkçe bilsin diyor mesela onlardan da mı ekmek çıkmaz?

 
çalışma izni yoksa sıkıntılı biraz. uk, kalifiye göçmen alımlarını 2010 aralıkta durdurdu. işveren bağımlı çalışan vizesine ihtiyacın var. o da firmalar için ciddi garantörlük şartları getiriyor falan, bi çok firma yanaşmak istemiyor. belki kendine uygun bi firma bulabilirsin. şansını denemende fayda var.

linkedin, yahoo hot jobs falan ekstra önerebileceğim siteler.
  • coder6006  (13.05.13 11:52:55) 
su anda ingilteredeysen ve notlarin filan yüksekse olur bence.

sirket seni isterse alir bu net bir durum ama sirketin seni ingilizlerden daha fazla istemesi lazim, yani bu adami istiyorum ben, baskasi olmaz derse olur. yoksa sans.

sipesifik ilanlar olabilir, türkce bilmesi gerekir türkce + olur filan bu ama cok bel baglanmamasi gereken bir durum.
  • serabetan  (13.05.13 12:02:54) 
en kapsamlisi guardian jobs. onun disinda bazi isverenler sadece sektore ozel sitelere ilan veriyor (dernekse charity jobs/third sector jobs gibi), kendi alanindaki siteleri bulabilirsin.

hem lisans hem de yuksek lisansini ingiltere'de yapip sonra iki seneye yakin burada is aramis bir insan olarak deneyimim cogu isverenin calisma iznine ihtiyac duyacak elemana soguk baktigi yonunde. yabanci birini ise almak icin gereken sponsorluk belgesi onlar icin zaman acisindan ve maddi olarak zahmetli oluyor. ankara anlasmasi olayina girmen daha kolay ama o nasil oluyor en ufak bir fikrim yok.
  • slackerbitch  (13.05.13 14:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.