[]

Disneyland Paris için Biraz Yardıma İhtiyacım Var

Merhabalar,

1 ay sonra arkadaşlarımla Disneyland'e gideceğiz ama yazın gideceğimiz için lunaparkta çok sıra olacağına eminiz. Duyurudaki geçmiş önerilere baktım ve "fast pass" bilet alınması önerilmiş ama bunu nasıl alabileceğimi anlayamadım. Bu seçenek bilet aldığımız sırada bize internetten mi sunuluyor, yoksa Disneyland'e girişte ek bir işlem yapmamız gerekiyor mu?

İkinci sorum ise bilet fiyatlarıyla ilgili. Tek parka giriş €39 ve iki parka giriş €49. Burada iki parktan kastı nedir? Eğer sadece tek park için bilet alırsak nereleri görememiş oluruz? Ayrıca, sadece 1 günümüz var ve sizce iki parklık bileti alırsak hepsini görecek kadar zaman bulabilir miyiz?

Ayrıca, bileti fransız sitesinden giriş yaparak alırsak yaklaşık €10 ucuz olduğunu fark ettik (yani yukarıdaki fiyatlar geçerli olacak) ve duyuruda da bazı tecrübeli arkadaşlar böyle alınmasını önermişler ama kapıda biletleri gerçekten kimse kontrol etmiyor mu?

Son olarak, eğer ingilizce siteden biletleri alırsak 1 ay sonrasına alma şansını veriyorlar ama Fransızca siteden giriş yapınca sadece 15 gün öncesinden bilet alınabiliyor. Biz daha ucuz alalım diye 15 gün daha beklersek istediğimiz tarihe bilet kalmamsı gibi bir durum olur mu sizce?

Bu sorularımın dışında Disneyland'e gidip gören ve öneride bulunmak isteyenlerin de cevaplarına açığım =)

Şimdiden teşekkürler!

 
ilk soru: fastpass belirli popüler ride'larda geçerli ve içeri girdikten sonra alınıyor. fastpass dediğimiz şey randevu sistemi gibi, ride'a gidip fastpass alıyorsunuz ve üzerinde yazan saatte o ride'a sıra beklemeden biniyorsunuz. ancak bazen sabahtan tüm günün fastpass'leri tükenebiliyor, erken davranmak lazım. ayrıca bir kere fastpass alınca ikincisi için e belli bir süre beklemeniz gerekiyor.

not: ride'ın türkçesini bilmiyorum, evet.
  • patricia kitten  (12.05.13 23:41:12) 
1) aldığınız günlük biletin fast pass hakkı oluyor. çok sıra olan bir aktivite için onu kullanıp şu saatte gelin diyerek bunu halledebiliyorsunuz. fast pass'ın tükendiği bir durum görmedim ama mümkün olabilir. onun dışında bazen bazı ride'larda fast pass olsa da açmıyorlar sanırım yoğunlukla ilgili bir durum. Biletiniz fast pass hakkını kullandığınızda ise belli bir süreye kadar başka bir yerden fast pass alamıyorsunuz. Yani fast pass için ayrı para yok kesilikle ama zamana bağlı alma kısıtınız var biletinize bağlı.

2) Parklardan bir tanesi direkt olarak eğlenceye yönelik. Diğerinde ise walt disney studios tarzı yerler felan var, ilginizi çeker mi bilmem gerçi. Ama 2. parkta da güzel ride'lar yok değil. Misal Hollywood tower hotel miydi neydi o çok hoş orda da güzel aktiviteler yok değil yani. gitmişken görmenizi öneririm. bu arada biletleri iyi bulmuşsunuz, önceden hiç girişmeyip kapıdaki gişelerden göreceli olarak pahalıya almak da mümkün.

Biletler hatırladığım makineye okutulup geçiyordu, kontrol felan dediğimiz herhalde budur, detayını pek tamam anımsamasam da.

Son önerim RER A candır, ona binin gidin işte.
  • zamazengo  (13.05.13 01:03:53) 
kapidan iceri girdigin gibi fastpass alinabilen bir ride bulup aliyorsun, sana verilen surede o fastpass'i kullandiktan sonra yenisini alabiliyorsun. rollercoaster turu seylerde cok sira oluyor genelde, fastpass cok ise yariyor.

iki parklik bilet alirsaniz fastpass olayina girerek, ilginizi cekmeyen ride'larda zaman kaybetmeyerek ve sabah erkenden giderek bir gune sigdirabilirsiniz. gitmisken iki parki da gormenizi oneririm.

ben su ana kadar hep biletimi fransiz sitesinden aldim, en ucuzu o oluyor ve kontrol etmiyorlar. bilet kalmamasi gibi bir durum olmaz. ayrica oteli ayirtmadiysaniz expedia'da her rezervasyona bir tane iki park bileti bedava promosyonu oluyor arada.

son olarak sakin es gecmeyin diyecegim seyler ana parkta phantom manor, big thunder mountain, pirates of the caribbean, it's a small world ve star tours. walt disney studios kisminda da tower of terror, studio tram ve su anda adini hatirlamadigim aerosmith'li roller coaster.
  • slackerbitch  (13.05.13 14:13:20 ~ 14:13:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.