[]

bildiğim kelime sayısını ölçmek istiyorum

yabancı dilde kaç tane kelime bildiğimi ölçmek istiyorum. bunun için aklıma bir yöntem geldi. okuduğum bir kaç kitabı elektronik olarak bilgisayarıma aktaracağım (e kitap formatını bulduğumu varsayıyorum), ardından bir kelime işlemci ile bu kitaplarda geçen tüm kelimeleri saydıracağım. tekrar eden kelimelerin sayılmaması gerek tabi.

size sorduğum soru aslında bu, elimde uzunca bir yazı var diyelim, kelime tekrarından kacınmak suretiyle kaç adet olduğunu nasıl bulabilirim?


 
zamanında ben sözlükten rastgele 20-30 sayfa açıp bildiğim kelime sayısına bakarak kabaca bir hesap çıkarıyordum.


  • orijinal nick bulamadim  (10.05.13 16:14:27) 
Ama okumadiginiz kitaplara da bakmaniz gerekmez mi? Okudugunuz kitaplardaki bazi kelimeleri ogrenmissinizdir ve simdi biliyorsunuzdur zaten. Okumadiginiz kitaptan gelecek kelimelerden bunlarin haricinde bildikleriniz de cikabilir. Tam da bilemedim ama sanirim dogru bir sey soyledim. Bir sekilde elinize sozluk alip anlamlarina bakmadan kelimelere bakmayi deneyebilirsiniz. O da nasil olur dusunmek lazim.


  • tubaya  (10.05.13 16:28:45) 
okuduğum kitaplardaki tüm kelimeleri bildiğimi varsaymıyorum, ama kitabı okurken bilmediklerimi farkedip saymak bildiklerimin sayısını tespit etmekten daha kolay nihayetinde.

bildiklerim bilmediklerimden daha az olduğu için sözlüğe baksam kabaca derim ki %20sini biliyorum. o sebeple daha net bir çıkarsama yapma amacındayım.

okuduğum kitapları ekleyeceğim dememdeki amaç, bildiğim tüm kelimeler bu kitaplarda geçmiştir düşüncesinden. küsüratlı bir rakam aramıyorum tabi, yaklaşık bir sayı peşindeyim.


edit*
tüm kelimeleri alt alta gelecek şekilde excell.e aktardım. sırala seçeneğiyle de alfabetik olarak sıralayıp bir kelime veritabanı elde ettim.

bir pdf.yi word'e kopyaladım. bul ve değiştir kısmında geldim, ilk haneye bir boşluk dokundum ikinci boşluğa ise "enter" ın kodu olan " ^p " yazdım. 25bin kelime alt alta sıralandı. sonra da excell.e aktardım.

peki excell.de tekrar eden kelimeleri nasıl silerim? aynıları sil diye bir kod\makro var mı?
  • dahinnotha  (10.05.13 16:44:55 ~ 13.05.13 02:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.