[]

Ders: Matematik - Yaş: 6

Yeğenim var; 6 yaşında, birinci sınıfta. Matematikte basit toplama çıkarma öğrenmişler bugüne kadar. En zorları, 23-5 ya da onar onar saymak falan filan... Konusu geldi, "Başka işlem var mı?" diye sordu bugün bana, ben de güzel bir dille ve kısaca çarpma("bir şey tane bir şey") ve bölme("bir şeyin içinde kaç tane bir şey var") işlemlerinden bahsettim ayaküstü. Birer de örnek verdim o anda, 3x2, 4:1 vesaire gibi... Hatta 60:10 gibi şeyleri de yapabildi.

Sonrası ilginç geldi bana. Söylediğim şekilde işlemler basit gelince biraz daha zor istedi. Ben de "0x7 = ?" ve "0:23 = ?" gibi iki işlem sordum ve çat diye yapıştırdı.

Sorum, bu yaş ve seviyedeki bir çocuğun bu sorulara cevap vermesi ne denli sıradışı bir şey? Yoksa sıradan mı?

Çevresinde bu yaşta tanıdığı olan ya da eğitimci olan filan birileri cevap verirse sevinirim.

 
en kötü liseye kadar filan matematikte zorlanmaz


  • yazmamaya yemin eden adam  (09.05.13 00:57:59) 
maşallah diyin, kıçını kaşısın çocuk.

normal değil bence.
  • mutevazi  (09.05.13 01:02:34) 
23 / 0'ı da sorun, doğru yanıt verirse NASA'ya başvuru yapabilirsiniz :D

6 yaş için bence çok iyi bir durum. IQ testi yaptırmayı düşünebilirsiniz.
  • cinsiikinoktaustustesapik  (09.05.13 01:29:45) 
bence çok sıradışı. bende de acaip zeki kuzen var bahsettiğin yaşta baya uzayı falan araştırıyodu. acaip şeyler biliyodu, acaip cümleler kuruyodu çok şaşırıyoduk. şimdi de zeki falan maşallah iyi ilerliyo.

ama böyle işlemler falan çoğu liselinin ve belki üniversitelinin tıkanacağı işlemler 0:23 falan. bence sıradışı ama kötü bi şey olacağını sanmam.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (09.05.13 01:36:42) 
aynen normal değil gibi ama eğitim sistemi/sistemsizliği onu normal seviyeye indirir merak etmeyin


  • ceoz  (09.05.13 01:38:11) 
23:0'ı sorayım cidden; erör verirse baya iyi olur, cevap vermeye kalkarsa kötü.


  • nevarki  (09.05.13 02:03:48) 
hacı 0/23 hadi bilebilir biraz mantık yürütüp. 0'ın içinde kaç tane 23 var? e 0 zaten sıfır. yani cevap sıfır. bu o kadar da sıradışı değil. ama 23/0'ı sorarsan ne demesini bekliyosun çocuğun, tanımsız mı diyecek :D muhtemelen ona da sıfır der.


  • loser blueser  (09.05.13 03:07:00) 
sıradan sayılmaz ama anormal değil.


  • goldentitan  (09.05.13 05:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.