[]

Kasadan Elektriklenme

Yeni bir kasa toparlattım.
Ancak kasanın (cooler master rc 690) dışına dokununca hafif bir elektirklenme hissediyorum.
PSUdan çıkan boşta bir çok kablo var. Bunlar kasanın tabanına deyip kasa yüzeyinin elektriklenmesine yol açabilir mi bana mı öyle geliyor.
veya kullandıkça açar mı (geçer mi) acaba?

 
bi bakır telin bir ucunu kasada biyere sar, diğer ucunu direk kalörifere (boyasız bir yerine temas edecek şekilde) bağla. dandikten de olsa bir topraklama sağlıyor uzun süre kullanmıştım bu yöntemi


  • samfisher  (15.02.09 01:16:49) 
sağol olmadı öyle yaparım.
yine de başka fikirlere açığım.

  • kofteburger  (15.02.09 02:00:10) 
psu'dan cikan power kablolarinin ucu genelde acik olmaz. herhangi bir deformasyon varsa bilemem de, onun disinda uclari hep plastik ile kapli malum. sanmiyorum o yuzden bir sey olsun.


  • sourlemonade  (15.02.09 02:16:22) 
doğru hepsi dişi kablolar.
ama kasanın yanında durmak yetitor hissetmeye.

  • kofteburger  (15.02.09 03:24:58) 
Önce kasanın prize taktığın fişini ters çevirip çalıştırmayı dene. hala çarpıyorsa işini bilen bir elektrikçi çağırıp topraklamayı kontrol ettir. "sıfırlama" denen yöntem hem aletler hem de insanlar için çok tehlikelidir. eğer varsa hemen iptal ettirip gerçek bir topraklama yaptır.


  • alperz  (15.02.09 05:42:44) 
kontrol kalemi ile kasaya dokunup elektrik olup olmadığına bi bakın. kaçak varsa bu çok tehlikeli bir durum. psu nun elektriği kasaya verecek hiç bir ucu bulunmaz normalde, kabloları bir kontrol edin. en önemlisi tabii ki topraklama, topraklama sisteminizi kontrol ettirmeniz lazım. kullandıkça da geçmez. yanlız şöyle bir şeyi deneyebilirsiniz. kasayı tamamen elektrik kablosundan söküp sonra uygun maddelerle biriken elektriği tamamen toplayın. tekrar fişe taktığınızda küçük bir ihtimal bundan kurtulmuş olabilirsiniz.


  • sijwocaq  (15.02.09 10:10:10) 
daha önce aynı prizde başka bir kasa vardı onda böyle sorun yaşamıyordum.
ancak 350wdı eskisi bu 550w

  • kofteburger  (15.02.09 17:28:22) 
kontrol kalemi ile kontrol ettim yanmadı kalemin ışığı.
ben fazla hassasım muhtemelen ama rahatsız edici.

  • kofteburger  (15.02.09 17:50:08) 
güç kablosunu değiştirdim biraz azaldı.


  • kofteburger  (16.02.09 15:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.