[]

Ehliyet kaptırdıktan sonra ehliyetsiz çevirme?

Beyler yüz tane yere sordum, fakat net bir cevap ne yazıkki alamadım. Herkes kıçından 600tl - 1000tl - hapis cezası var ama paraya çevriliyo gibi cevaplar veriyor bir netleştireyim dedim.

Alkolden ehliyeti kaptırdım. Bu şekilde ehliyetsiz araç kullanırken çevirmeye girsem bana ne kaçar? (rüşvet bilmemne olaylarını bulaştırmayın, en kıl polise denk geleceğimi farzedin)

(Daha önceki duyurulara baktım ama son mevzuatta, yani 2013'te olay değişti.)

Kesin bilgisi olanın yardımlarını bekliyorum efendim...

 
Ehliyetsiz araba kullanmanın Cezası :

2013 yılında trafikte işlenen suçlara verilecek cezalar caydırıcılık özelliği taşıyacak cinsten. Eğer ehliyetiniz yoksa yada polis tarafından ehliyetinize el konulmuş ise trafiğe çıkmayın derim. Neden mi? Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 319TL. Tabiki bu rakam 2012 yılı için geçerli. 2013 yılında ise bu rakamın 357 liraya çıkması bekleniyor. Sürücülerimize uyarımız lütfen trafiğe ehliyetsiz çıkmayalım.

demisler bir sitede.

hapis cezasi abarti olurdu bence. ilk seferde 357 lira olmasi dogal. tekrarlarsan belki 1000 falan olabilir. daha sonra hapis gibi.
  • bohr atom modeli  (01.05.13 15:40:11 ~ 15:41:16) 
alkolden yediğin ceza zaten trafiğe çıkmamak. yani normalde evde unutsan mesela belge bulundurmamaktan az buz bişey yazarlar. fakat seninki el konulmuş ehliyet olduğundan evde unutmuştan kat kat daha fazladır ve hemen arabayı bağlarlar.

aman diyim.
  • alm est  (01.05.13 15:49:10) 
2 yıl ehliyetini alıyorlar yeterli bir neden sanırım kullanmaman için.


  • mahalle sakininin korna sesiyle imtihani  (01.05.13 16:31:28) 
yakalandığınızda trafilten men edileceğinizden sürücü belgesi bulunan birinin gelmesini bekleyeceksiniz.+ 2 yıl ehliyetinize el konulacak.ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyorsun ve mahkemeye sevk ediliyorsun.Ayrıca kullandığın araç başkasının üzerine ise sana ehliyetsizlikten ceza, araç sahibinede kullandırdığı için bir ceza uygulanıyor.


  • jamswety  (01.05.13 16:32:25) 
"rüşvet bilmemne olaylarını bulaştırmayın, en kıl polise denk geleceğimi farzedin"

rüşvet veremediğin polis "kıl" mı oluyor? alkolün etkisi devam ediyor galiba?

inşallah yakalanırsın da ehliyet 2 sene daha gider.
  • mobilemob  (01.05.13 16:34:38) 
alkollü kullanmıyorsan 2 seneliğine almazlar ehliyetini. bildiğin ehliyetsiz kullanmanın cezasını yersin. ama tek başına gelecek şey çevirme değil, kaza falan olur o zaman bi dünya iş.. boşver kullanma sen en iyisi.


  • alembic  (01.05.13 18:44:38) 
Sayın abilerim yine başka taraflarınızla okumuşssunuz. Ehliyetsiz yakalanırsam diyorum, ehliyetsiz ve alkollü değil...

2 yıl demişler(ikinci kez alkollü yakalnıldığında olay olay bu), trafikten men edilme demişler (o hiç ehliyetiniz olmadığı durumda, ehliyet almaya hak kazanmadan kullanırsanız olan bir olay)

Doğrusunu yazayımda sıkmayı azda olsa bırakın...

Çevirmede yakalanılan bölge savcılığına sevkediliyorsunuz, hal durumuna göre 1-2 ay hapis cezası alıyorsunu ve para cezasına döndüğünde 30*20=600tl hapis cezası + 350tl civarında ehliyetsiz araç kullanma cezasına tabi tutuluyorsunuz.

HEY ALLAHIM BİDE KESİN AĞIZLA 2 YIL ALIYOLAR DEMİŞLER BİLMEMNE DEMİŞLER...
  • m4a1  (02.05.13 12:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.